Papagayo Beach

Papagayo Beach ligt aan de zuidwestkust van Curaçao; tien kilometer ten zuidoosten van het centrum van Willemstad. Aan de noordkant van Papagayo Beach bevindt zich de Jan Thielbaai met aanpalend strand. Ondanks het feit dat het Jan Thiel-strand voor het leeuwendeel is opgespoten, is het één van de populairste stranden van Curaçao. Rondom de Jan Thielbaai bevinden zich verschillende hotels & resorts.

Papagayo is Spaans en betekent papegaai. Op Curaçao leven verschillende papegaaiachtigen. Zo zul je er zeker luidruchtige maïsparkieten spotten én horen. Op het Benedenwindse Eiland leeft zelfs een endemische maïsparkietenondersoort: Eupsittula pertinax pertinax. Deze ondersoort komt dus alleen op Curaçao voor. Daarnaast leven op het eiland verschillende verwilderde geelvoorhoofdamazones (Amazona ochrocephala). Op buureiland Bonaire komt ook de geelvleugelamazone (Amazona barbadensis) voor en wordt daar lora genoemd. De geelvleugelamazone leefde ook op Aruba, maar stierf uit in de jaren veertig van de vorige eeuw. Sterke bejaging en habitatverlies lagen hier aan ten grondslag. Het is onduidelijk of de geelvleugelamazone ooit op Curaçao heeft geleefd.

Hoe ziet Papagayo Beach eruit?

Papagayo Beach is een wit zandstrand waarop een hele serie palmbomen groeit. Het strand grenst aan een zogenaamde infinity pool. Over de hele breedte van het strand bevindt zich een met zeewater gevuld bassin dat afgesloten is van de Caribische Zee. Op deze manier zijn alle potentiële gevaren van een ontketende oceaan uitgeschakeld zoals hoge golven en verraderlijke stromingen.

Papagayo BeachPapagayo Beach

Privé of openbaar?

Papagayo Beach is het privéstrand van het Papagayo Beach Hotel. Ook de gasten van het Papagayo Beach Resort zijn op dit strand van harte welkom.

Mogelijkheden

Pootjebaden, zonnebaden, zwemmen en snorkelen.

Faciliteiten

Restaurant, beachbar, strandbedden, loungebedden, parasols, douches en toiletten.

Op Papagayo Beach is de Papagayo Beach Club gehuisvest; een hippe beachclub waar je prima kunt eten en drinken met fijne (live) muziek op de achtergrond. Op Papagayo Beach worden bovendien regelmatig evenementen georganiseerd zoals feesten, dance events en optredens van dj’s waarbij de maximale capaciteit vierenhalfduizend personen bedraagt.

Curaçao is niet alleen voor voor bekende Nederlandse artiesten een favoriete vakantiebestemming, het is ook een eiland waar ze graag optreden. Sterren als Guus Meeuwis, Gerard Joling en DJ Hardwell geven er regelmatig optredens en concerten. Barry Hay, de voormalige zanger van de in 2021 opgeheven Golden Earring, woont zelfs al sinds 2007 op Curaçao.

Accommodaties

Papagayo Beach Hotel en Papagayo Beach Resort.

Pal naast het Papagayo Beach Resort bevindt zich een ander resort dat óók een naam draagt van een vogelsoort. Beter gezegd dat van het geluid van een vogelsoort: Chogogo Dive & Beach Resort Curaçao. Chogogo is namelijk het nasale geluid dat de Caribische flamingo (Phoenicopterus ruber) produceert. De Caribische flamingo wordt derhalve op Curaçao en Bonaire de chogogo genoemd. Op verschillende plekken op Curaçao zijn deze elegante vogels te spotten. De meeste kans heb je bij de Sint Michielsbaai (Boka Sami) en bij de zoutpannen van Jan Kok (Saliña di Jan Kok). Beide gebieden bevinden zich aan de westkant van het ABC-eiland.

Bereikbaarheid

Papagayo Beach is met de auto en het openbaar vervoer bereikbaar. Bij het Papagayo Beach Hotel en het Papagayo Beach Resort zijn er parkeergelegenheden.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen