Kerken op Curaçao

Curaçao is niet alleen voor het zon-, zee- en strandleven interessant, ook cultuurliefhebbers komen op het Caribische eiland ruimschoots aan hun trekken. Het eiland staat namelijk tjokvol met prachtige historische gebouwen, indrukwekkende monumenten en kleurrijke kerken.

Kerk CuraçaoKerk op Curaçao

Synagoge

De eerste Joodse gemeenschap op Curaçao werd in 1651 gesticht. Een kleine groep Joodse kolonisten afkomstig uit Amsterdam noemde zich Mikvé Israël (Hoop van Israël). Tegenwoordig leven er ongeveer 500 Joodse mensen op het Caribische eiland.

De Mikvé Israël-Emanuel Synagoge in Willemstad is de oudste, nog in gebruik zijnde Joodse synagoge in de Nieuwe Wereld. Met de Nieuwe Wereld worden de continenten bedoeld die door de Europeanen vanaf 1492 werden ontdekt. De synagoge dateert uit 1674.

In 1970 werd naast de synagoge het Joods Museum gevestigd. In dit museum zijn veel objecten – religieuze voorwerpen, boeken, schilderijen en foto’s – te zien die een belangrijke rol spelen in de Joodse cultuur. Bovendien valt in het museum de geschiedenis van het Jodendom op Curaçao te leren. Op Curaçao bevindt zich ook de oudste Joodse begraafplaats – Blenheim of Beit Chaim (huis van de levenden) – van het westelijke halfrond.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June