Curaçao is niet alleen voor het zon-, zee- en strandleven interessant, ook cultuurliefhebbers komen op het Caribische eiland ruimschoots aan hun trekken. Het eiland staat namelijk tjokvol met prachtige historische gebouwen, indrukwekkende monumenten en kleurrijke kerken.
Kerk op
Curaçao
De eerste Joodse gemeenschap op Curaçao werd in 1651 gesticht. Een kleine groep Joodse kolonisten afkomstig uit Amsterdam noemde zich Mikvé Israël (Hoop van Israël). Tegenwoordig leven er ongeveer 500 Joodse mensen op het Caribische eiland.
De Mikvé Israël-Emanuel Synagoge in Willemstad is de oudste, nog in gebruik zijnde Joodse synagoge in de Nieuwe Wereld. Met de Nieuwe Wereld worden de continenten bedoeld die door de Europeanen vanaf 1492 werden ontdekt. De synagoge dateert uit 1674.
In 1970 werd naast de synagoge het Joods Museum gevestigd. In dit museum zijn veel objecten – religieuze voorwerpen, boeken, schilderijen en foto’s – te zien die een belangrijke rol spelen in de Joodse cultuur. Bovendien valt in het museum de geschiedenis van het Jodendom op Curaçao te leren. Op Curaçao bevindt zich ook de oudste Joodse begraafplaats – Blenheim of Beit Chaim (huis van de levenden) – van het westelijke halfrond.