Baoase Beach

Baoase Beach is een superluxe strand dat zich aan de serene zuidwestkust van Curaçao bevindt, drie kilometer ten zuiden van het historische centrum van Willemstad. Ten zuiden van Baoase Beach is Playa Marie Pampoen gesitueerd; een ander prachtig ander strandje! Aan de westkust van het Benedenwindse Eiland ligt het leeuwendeel van de Curaçaose stranden. Aan deze kant is de Caribische Zee rustig en kan er veilig in het zeewater gezwommen en gerecreëerd worden!

Hoe ziet Baoase Beach eruit?

Baoase Beach is het meest luxe strand van Curaçao. Voor de ultieme strandervaring die doorspekt is met pracht & praal moet je dus op Baoase Beach zijn! Door de aangelegde golfbrekers ligt Baoase Beach aan een betoverende lagune. Een baaitje dat aan de rand opgesierd wordt met een paradijselijk mini-eilandje; Bibi Island. Bibi Island is met een hout bruggetje elegant verbonden met het hoofdstrand. Voor de gekoesterde schaduwplekken op de hagelwitte ‘playa’ zorgen wuivende palmbomen en rieten parasols. Het oogverblindende strand contrasteert bovendien op grandioze wijze met de azuurblauwgekleurde lagune. Alsof je regelrecht op de set van The Blue Lagoon bent beland; de Amerikaanse dramafilm uit 1980 met Brooke Shields en Christopher Atkins in de hoofdrollen!

Privé of openbaar?

Baoase Beach is het privéstrand van het Baoase Luxury Resort Curaçao. Niet-gasten van dit ultraluxe resort kunnen een dagkaart kopen om toegang te verkrijgen tot het strand.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen en snorkelen. Voor mensen die van snorkelen houden, is Baoase Beach een interessante bestemming. Rondom Bibi Island en de golfbrekers hebben zich kleurrijke zeebewoners verschanst. Dit zijn plekken waar ze hun veiligheid vinden tegen predatie en waar ze hun kostje bij elkaar scharrelen. De kans is aanwezig dat je er als snorkelaar wonderbaarlijke zeepaardjes, kleurrijke papegaaivissen en majestueuze zeeschildpadden zult spotten.

Zeeschildpadden zijn prachtige zeereptielen die mondiaal steeds meer onder vuur komen te liggen. Vanuit alle kanten komen gevaren op ze af zoals illegale jacht en zeewatervervuiling. Gelukkig zijn er veel mensen die zich het lot van zeeschildpadden aantrekken; zo ook op Curaçao! Op het eiland is de Sea Turtle Conservation Curaçao actief. De activiteiten van de Sea Turtle Conservation zijn in drie groepen te verdelen: bescherming, onderzoek & monitoring en voorlichting & bewustmaking.

Vislijnen en vishaken vormen een groot gevaar voor de zeeschildpadden van Curaçao. Ieder jaar raken talloze zeeschildpadden verstrengeld in vislijnen of raken ernstig verwond aan vishaken. Dankzij de vrijwilligers van de Sea Turtle Conservation kunnen veel dieren geholpen en gered worden die in bovengeschetste horrorscenario’s terecht zijn gekomen. Zeeschildpadden leggen hun eitjes op het strand. Het is daarom heel belangrijk dat de stranden schoon zijn. Een paar keer per week trekken de vrijwilligers eropuit om de stranden, waar ze hun nesten maken, schoon te maken. Het is erg verontrustend om te zien hoeveel plastic er aanspoelt op de stranden; helaas drijft er een enorme massa plastic in de wereldzeeën en oceanen rond; de Caribische Zee die Curaçao omspoelt, vormt daar geen uitzondering op. Regelmatig worden er ook onderwaterschoonmaaksesies door de Sea Turtle Conservation georganiseerd. Snorkelaars en duikers proberen dan zoveel mogelijk afval te verzamelen.

Faciliteiten

Restaurant, beachbar, strandbedden, loungebedden, cabanas, toiletten, douches en bewaking.

Accommodaties

Baoase Luxury Resort Curaçao.

Bereikbaarheid

Baoase Beach is met de auto en het openbaar vervoer bereikbaar.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June