Fauna van Curaçao

Het feit dat er op Curaçao een droog klimaat heerst heeft ervoor gezorgd dat alleen bomen en planten met een sterk aanpassingsvermogen kunnen gedijen op het eiland. Op Curaçao groeien dan ook veel cactussen en vetplanten die het schaarse water dat tijdens het regenseizoen voorhanden is langdurig kunnen vasthouden.

Ook de diersoorten die zich op Curaçao hebben kunnen ontwikkelen hebben zich kunnen aanpassen aan de zware leefomstandigheden die op het Benedenwindse Eiland heersen. De dieren en planten op Curaçao leven in een spectaculair landschap. Een groot deel van het eiland oogt savanneachtig. Maar in het noorden van Curaçao doemen flinke heuvels op, terwijl in het midden van het eiland – door miljoen jaren van erosie, slijtage en uitholling – een hele onderaardse wereld met een oppervlakte van 5 km2 is ontstaan.

Strand van Curaçao
In het koraalrif van Curaçao zwemmen maar liefst 358 soorten vissen.

Vissen

Het koraalrif van Curaçao huisvest 358 verschillende soorten rifvissen. Hiermee laat Curaçao collega ABC-eiland Aruba ver achter zich. Op ‘one happy island’ zijn namelijk 165 verschillende rifvissen gedocumenteerd. Bonaire daarentegen heeft 469 verschillende rifvissen binnen haar wateren. Daarmee is Bonaire overigens koploper binnen de Caribische archipel. Nergens anders binnen de Caribische regio komen meer verschillende vissoorten voor als in de wateren van ‘divers paradise’.

Vogels

In het luchtruim van het eiland fladderen verder 217 verschillende soorten vogels rond. Van deze 217 vogels broeden er 51 soorten ook op het eiland zelf, zijn er 71 soorten emigranten van Noord-Amerika, 19 soorten bezoekers van Zuid-Amerika en dartelen er 19 zeevogelsoorten rond. De kans is groot dat je tijdens je verblijf op Curaçao flamingo's ziet. Dit zijn werkelijk prachtige vogels. Curaçao is echt een paradijs voor vogelspotters. Wil je meer weten over waar je de mooiste vogels kunt spotten? Vogelspotten op Curaçao!

Flamingo op Curaçao
Als je gaat rondrijden op Curaçao dan kom je vast en zeker flamingo's tegen.

Reptielen

Verder kruipen er op Curaçao twintig verschillende soorten reptielen rond. Zowel hagedissen als slangen vinden op Curaçao hun natuurlijke habitat. Het meest tot de verbeelding sprekende hagedis is de groene leguaan. Groene leguanen zijn statige dieren en kunnen enorme proporties aannemen. Groene leguanen worden op Curaçao ook wel boomkippen genoemd. Ze schijnen namelijk bijzonder smakelijk te zijn en verdwijnen dan ook veelvuldig in de stoofpan of soep.

Zoogdieren

Op Curaçao komen tien soorten inheemse zoogdiersoorten voor: vleermuizen (8 soorten), het Curaçaos witstaarthert en het Curaçaos konijn. Daarnaast zijn er de afgelopen eeuwen grote groepen zoogdieren op het eiland gebracht die uiteindelijk verwilderden. Geiten en katten zijn daar voorbeelden van.

Wilde geiten zijn een groot probleem voor de toekomst van de flora en fauna van het eiland. Wilde geiten zijn bepaald niet kieskeurig als het om voedselkeuze gaat. Deze dieren vreten alles op wat voor hun snuit komt.

Het verhaal van het Curaçaos witstaarthert is overigens boeiend. Nergens anders in de Caribische archipel – die meer dan 1.000 eilanden telt – komen namelijk herten voor. Het Curaçaose witstaarthert is een solitair levend mini-hertje waarvan er nog maar 200 exemplaren in het Christoffel Park leven. Ook het Curaçaose konijn is een unieke diersoort die alleen maar op Curaçao voorkomt.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen