Havens op Curaçao

Curaçao is gezegend met vijf natuurlijke havens. Het Schottegat is de grootste natuurlijke haven van het Benedenwindse Eiland. Het is zelfs één van de grootste natuurlijke havens ter wereld! Gezien van noord naar zuid zijn de Bullenbaai, Sint Michielsbaai, het Schottegat, Caracasbaai en de Fuikbaai de natuurlijke havens van het Curaçao.

Natuurlijke haven op Curaçao
Natuurlijke haven op Curaçao
.

Bullenbaai

De Bullenbaai bevindt zich aan de westkust van Curaçao, ten noorden van Willemstad. De afstand tussen de hoofdstad van Curaçao en de Bullenbaai bedraagt 14 kilometer. In 1928 begonnen de eerste maritieme activiteiten in de Bullenbaai. In de Bullenbaai bevindt zich een olie-terminal die in 2012 begon te lekken en verontreinigde daarmee het aanpalende natuurgebied Jan Kok.

Sint Michielsbaai

De Sint Michielsbaai (Boca San Michielsbaai, Boca Samí) bevindt zich aan de westkust van Curaçao, ten noorden van Willemstad. De afstand tussen Willemstad en de Sint Michielsbaai bedraagt 8 kilometer. De Sint Michielsbaai werd door één fort verdedigd: Fort Sint Michielsbaai.

Schottegat

Het Schottegat bevindt zich aan de westkust van Curaçao, ter hoogte van Willemstad. Aan het begin van de 17de eeuw werd het Schottegat in gebruik genomen. Het Schottegat staat via de Sint Annabaai in verbinding met de Caribische Zee. De immens grote haven werd door twee forten verdedigd: Fort Nassau en het Riffort.

Caracasbaai

De Caracasbaai bevindt zich aan de zuidwestkust van Curaçao, ten zuiden van Willemstad. De afstand tussen Willemstad en de Caracasbaai bedraagt 11 kilometer. In de 19de eeuw werd de Caracasbaai in gebruik genomen. De Caracasbaai werd door één fort verdedigd: Fort Beekenburg.

Fuikbaai

De Fuikbaai bevindt zich aan de zuidwestkust van Curaçao, ten zuiden van Willemstad, de afstand tussen de hoofdstad van Curaçao en de Fuikbaai bedraagt 13 kilometer. In 1913 werd de Fuikbaai in gebruik genomen. Op de eerste zondag van het jaar vindt in de Fuikbaai, de zogenaamde Fuikdag plaats. Gedurende deze feestdag dobberen de deelnemers met rubberbootjes, luchtbedden, et cetera door de baai heen.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June