Kitesurfen op Curaçao

Men kan op de Noordzee gaan kitesurfen, maar ook in de Caribische archipel zoals op Curaçao. De voordelen zijn evident: de zee die het middelste ABC-eiland omspoelt is van een zeer aangename temperatuur en er staat vrijwel altijd een warme wind die ongeveer 300 dagen per jaar blaast. De maanden februari tot augustus zijn het meest geschikt om te kiten op Curaçao. De gemiddelde windsnelheid bedraagt dan 16 knopen, met uitschieters tot wel 30 knopen. Ook de twee andere Benedenwindse Eilanden Aruba en Bonaire, lenen zich uitstekend voor de kitesurfsport.

 

Sint Joris Baai

De absolute toplocatie voor kitesurfers op Curaçao is de Sint Joris Baai. De Sint Joris Baai is feitelijk een groot binnenmeer dat via een kanaal in verbinding staat met de Caribische Zee. De Sint Joris Baai is erg populair bij de Curaçaoënaars zelf, maar trekt daarnaast ook veel toeristen waaronder watersporters. Het is een gemakkelijk bereikbare locatie, kent een aanlandige wind, is de eerste 40 meter ondiep en heeft doorgaans een spiegelglad wateroppervlak. Ideaal voor mensen die het kitesurfen nog moeten leren of over weinig ervaring beschikken. Voor de meer gevorderde kitesurfers zijn er op Curaçao nog andere spots te bevaren zoals Marriot en Marie Pompoen. Voor beide locaties geldt een aanlandige, parallel aan de kust waaiende wind. Het is echter niet gemakkelijk om op deze plekken in- en uit het water te stappen, omdat je dan jezelf tussen de stenen moet laveren. Voor beginners zijn Marriot en Marie Pompoen derhalve niet geschikt.

Klein Curaçao

Kitesurfers die de sport zeer goed onder de knie hebben, togen naar Klein Curaçao. Klein Curaçao is een onbewoond eiland dat op 10 kilometer afstand ten zuidoosten van Curaçao ligt. Het kiten op Klein Curaçao is heel mooi maar ook heel moeilijk en dus alleen geschikt voor gevorderden. De golven rondom het kleine eilandje zijn namelijk hoog en de wind is zijwaarts. Er mogen dan wel geen mensen op Klein Curaçao wonen, er worden wel dagelijks dagtochten naar het miniparadijsje georganiseerd. Naast het kitesurfen wordt er in het water dat Klein Curaçao omspoelt veel gesnorkeld en gedoken. Het eilandje bezat vroeger een rijke flora en fauna, echter nadat er massaal fosfaat werd gewonnen is een groot deel van deze natuurrijkdom helaas verdwenen. Klein Curaçao is overigens nog steeds een belangrijke broedplaats voor tal van vogelsoorten.

Wat is kitesurfen?

Kitesurfen geniet tegenwoordig een torenhoge populariteit. Op een zomers dag zie op de zee en binnenwateren overal kitesurfers over het water scheren en indrukwekkende sprongen maken. Het kitesurfen is een heel jonge sport, de term kitesurfen zag pas in 1994 het levenslicht. De geschiedenis van het windsurfen daarentegen gaat nog eens tweeëntwintig jaar eerder terug. In 1972 verschenen de eerste windsurfplankjes op het water.

Kitesurfers maken, in tegenstelling tot windsurfers, gebruik van een vlieger (kite) om zich met hoge snelheden over het water te laten trekken en om heel hoge jumps en tricks te kunnen maken. Windsurfers maken voor dat doel gebruik van een zeil. De prestaties die kitesurfers kunnen leveren zijn indrukwekkend te noemen. Snelheden van meer dan 80 km/u, sprongen van 113 meter ver en 35 meter hoog zijn aan de orde van de dag bij geoefende kitesurfers. Er is natuurlijk dan altijd nog baas boven baas, op 12 oktober 2010 werd namelijk de onmogelijke snelheidsgrens van 100 km/u op een kiteboard verbroken door de Franse kitesurfer Alex Caizergues. Een zeer knap stukje werk!

Awa Salu Kiteboarding Curaçao Kite School & Shop

Tip Awa Salu Kiteboarding Curaçao | Kite School & Shop

Kitesurfen kun je vergelijken met autorijden. Het is zo makkelijk of moeilijk als je het zelf maakt en je kan zo hard of zacht als je zelf wilt. Wil je het leren, je skills verbeteren of weten hoe het is? Dan kan dat bij Awa Salu. Aan iedereen vanaf 40kg geven we les. Meer info & Boeken

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras