Karakter Beach

Karakter Beach bevindt zich aan de rustige midwestkust van Curaçao, zeventien kilometer ten noordwesten van het oude centrum van Willemstad. Ten noorden van Karakter Beach ligt Daaibooi Beach. Ten westen van het strand landinwaarts ligt de Jan Kok Baai.

Hoe ziet Karakter Beach eruit?

Karakter Beach is een lang en smal kiezel/zandstrand. De zeekant van het strand bestaat voornamelijk uit grote rotsblokken die je beletten om gemakkelijk de zee in te springen. Uiteraard is het wel mogelijk om bij Karakter Beach de oceaan te betreden. Daarvoor is aan de zuidkant van het strand een speciale houten pier aangelegd; via verschillende trapjes heb je daar gemakkelijk toegang tot de Caribische Zee. De pier fungeert tevens als een golfbreker waardoor gevaarloze waterrecreatie mogelijk is; voor jong en oud! Net vóór het strand bevindt zich een soort vlot in het zeewater waar je vanaf kunt springen; erg leuk voor kids! Op Karakter Beach wordt een fantastische Caribische sfeer gecreëerd door talrijke palmbomen, de prachtige struiken aan de achterkant van het strand, de centraal gelegen beachclub en de wonderbaarlijk azuurblauwgekleurde oceaan!

Privé of openbaar?

Karakter Beach bevindt op een afgeschermd terrein/wijk van Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness. Na het tonen van je identiteitskaart (id) bij Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness, heb je als niet-gast toegang tot het strand.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Snorkelaars en duikers komen helemaal aan hun trekken bij Karakter Beach. Het huisrif van Karakter Beach luistert naar de naam Rif Sint Marie. Rif Sint Marie wordt ook wel als Rif St. Marie of Rif Marie geschreven. Het is mogelijk om hier een kantduik te maken. Het rif heeft een maximale diepte van dertig meter en het onderwaterzicht bedraagt gemiddeld twintig meter. In het supergezonde en intacte koraalrif is de kans groot dat je oog in oog komt met trompetvissen, kogelvissen, papegaaivissen, kerstboomwormen en zeeschildpadden. Daarnaast heb je een kans dat je in het Rif Sint Marie een verpleegsterhaai zult spotten! Deze majestueuze toppredatoren van de oceaan worden er zo nu en dan waargenomen!

De verpleegsterhaai (Ginglymostoma cirratum) heeft gemiddeld een lengte van drie meter, maar sommige exemplaren kunnen doorgroeien tot meer dan vier meter! Als je een verpleegsterhaai op een weegschaal duwt, stagneert het wijzertje van de balans pas bij het streepje van honderdvijftig kilogram! De verpleegsterhaai heeft een platte buik met op de achterkant van zijn rug twee geplaatste rugvinnen. De verpleegsterhaaienbek is klein en wordt geflankeerd door een aantal korte baarddraden. Middels deze baarddraden kan de haai prooidieren opsporen. Verpleegsterhaaien leven op een diepte die schommelt tussen de één en vijfenzeventig meter. Het zijn zeedieren die zich voornamelijk ophouden in koraalriffen, zandvlaktes en mangrovebossen. ’s Nachts komen de verpleegsterhaaien tot leven en gaan zij op jacht. Op het menu staan pijlstaartroggen, vissen, zeeslangen, manteldieren, weekdieren en schaaldieren! Overigens moeten de verpleegsterhaaien die zeeslangen in de wateren van Curaçao willen bejagen, lang zoeken! zeeslangen komen namelijk niet voor in de Caribische Zee!

Faciliteiten

Restaurant (Karakter Beachclub), beachbars, tafeltjes met stoeltjes, strandbedden, parasols, palapas (rieten parasols), toiletten, douches en een duikschool/duikshop.

Accommodaties

Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness.

Bereikbaarheid

Karakter Beach is met de auto bereikbaar. Bij het strand is een parkeerplaats aanwezig.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June