Klein Curaçao

Op vijfentwintig kilometer afstand ten zuidoosten van Curaçao ligt nog een eiland dat tot Curaçao behoort, Klein Curaçao. Klein Curaçao heeft een lengte van 1,9 km en een breedte 1,1 km en dus een oppervlakte van 2,09 km2. Het rif rondom Klein Curaçao is van een hoge kwaliteit: mooie koraalformaties, een verticale helling en spannende onderwatergrotten. Eén van de onderwatergrotten ligt op een diepte van achtenveertig meter en oefent een grote aantrekkingskracht uit op haaien en andere indrukwekkende zeevissen. Het is derhalve voor ervaren sportduikers een waar eldorado!

Excursies naar Klein Curaçao

Iedere dag worden er tochten vanuit 'groot' Curaçao naar Klein Curaçao georganiseerd. Het is ongeveer twee uur varen vanaf het Spaanse Water te Curaçao. Toeristen bezoeken het kleine eilandje met het poederwitte strand om er te zonnen, zwemmen (met zeeschildpadden), wandelen, snorkelen, duiken, windsurfen, kitesurfen, schelpen zoeken of zeilen.

Geschiedenis van Klein Curaçao

Klein Curaçao is heden ten dage vrij kaal, maar dat was vroeger heel anders. Voordat er in de 19de eeuw massaal fosfaat werd gewonnen en er veel grond werd afgegraven, stond het piepkleine eilandje in volle bloei en graasden paarden en geiten. Het fosfaat ontstond doordat de massale ontlasting van de vele zeevogels die op Klein Curaçao broedden, door de regen naar het onderliggende kalksteen zakte en daar een chemische reactie aanging tot de vorming van fosfaat.

Aan fosfaat was in de 19de eeuw een grote behoefte, het werd onder andere verwerkt in veevoer en kunstmest. In totaal is er tussen 1871 en 1886 meer dan negentig ton fosfaat gewonnen op Klein Curaçao. Tegenwoordig broeden er weer volop zeevogels op het eilandje en worden er weer planten aangeplant waardoor Klein Curaçao weer kleur krijgt.

Vuurtoren Klein Curaçao
De historische vuurtoren van Klein Curaçao.

Op dit moment wonen er geen mensen op Klein Curaçao, maar in het verleden was dat bij tijd en wijle wel het geval. Zo leefden er vroeger permanent vissers op het eiland. Nog steeds staan er op het strand kleine hutten die zo nu en dan door vissers worden gebruikt. Op Klein Curaçao staat ook een historische vuurtoren. Dit lichtbaken, die na de storm van 1877 werd gebouwd, is onbemand maar nog wel steeds in gebruik. Aan het oosten van Klein Curaçao zijn in de loop van de jaren veel schepen gestrand, waarvan de wrakken nog steeds goed zichtbaar zijn.

Klein Bonaire

Collega ABC-eiland Bonaire heeft ook een mini-eilandje voor haar kust liggen. Evenals Klein Curaçao is Klein Bonaire een onbewoond eiland. De afstand tussen 'groot' Bonaire en Klein Bonaire is maar een paar honderd meter. Klein Bonaire ligt pal voor de hoofdstad van het duikeiland, Kralendijk.

Klein Bonaire is gezegend met prachtige zandstranden die niet alleen aantrekkelijk zijn voor toeristen, maar ook voor de zeeschildpadden die daar hun eitjes afzetten. Het is natuurlijk fantastisch om op een plek te zijn waar deze prehistorische dieren ook te spotten vallen. Iedere dag zijn er boottochten richting Klein Bonaire, waardoor liefhebbers een bezoekje kunnen brengen aan het wonderschonen eilandje.

De Palm Eiland en Renaissance Eiland

Aruba is zelfs gezegend met twee mini-rifeilandjes: De Palm Eiland en Renaissance Eiland. In tegenstelling tot Klein Bonaire en Klein Curaçao zijn De Palm Eiland en Renaissance Eiland eigendom van hotelketens en alleen na betaling toegankelijk voor toeristen en andere belangstellenden.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June