Natuurparken op Curaçao

De natuur van Curaçao wordt beschermd door drie nationale parken namelijk één onderwaterpark en twee landdparken. Het Christoffel Park (20 km2), Shete Boka Park (2 km2) en het Curaçao Marine Park (10,36 km2) zijn de namen van de drie nationale parken van het middelste Benedenwindse Eiland.

Flamingo's op Curaçao
Op Curaçao komen ook flamingo's voor.

Vijf procent van Curaçao is beschermd natuurgebied

Op de totale eilandoppervlakte van 444 km2 is dus slechts 5 procent beschermd natuurgebied op Curaçao. Bij de twe andere collega Benedenwindse Eilanden Aruba en Bonaire liggen deze percentages veel hoger. Het Arikok Nationaal Park op Aruba beslaat 17 procent van het eiland. Het Washington Slagbaai National Park slokt zelfs 21 procent van de totale landoppervlakte van het Nederlandse duikeiland op.

Christoffel Park

Het Christoffel Park ligt in het noordwesten van Curaçao en bestaat uit drie voormalige plantages. Op Curaçao waren vroeger ruim 400 plantages aanwezig. In het park zijn fraaie geologische processen van miljoenen jaren oud te bekijken zoals grillige bergen, woeste baaien en imposante blowholes. De Christoffelberg ligt in het Christoffel Park en is de hoogste berg van Curaçao. De Christoffelberg is met een hoogte van 377 meter tevens ook het hoogste punt van het eiland. De Christoffelberg is te beklimmen en het hoeft verder geen betoog dat je op de top wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht. Verder herbergt het park een rijke flora en fauna.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen