Cas Abou

Cas Abou is gesitueerd aan de noordwestkust van Curaçao, drieëndertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Andere namen voor dit strand zijn Playa Cas Abou, Cas Abao, Cas Abou Beach en Bon Bini Beach. Cas Abou is een verwijzing naar het aanpalende 17e eeuwse landhuis Cas Abou dat midden op de middelgrote plantage stond. Plantage Cas Abou had een grootte van ruim 400 hectare. Cas Abou Beach was ooit het schitterende decor van Bon Bini Beach; een Nederlandse soapserie die werd opgenomen op Curaçao. Veel Curaçao-ers vinden Cas Abou het mooiste strand van het grootste ABC-eiland. Cas Abou behoort zelfs tot één van de fraaiste stranden van de wereld; echt een toplocatie!

Hoe ziet Cas Abou eruit?

Cas Abou is een surrealistisch strand. Een strand dat je verwacht uit een bounty-reclame! Het strandzand is hagelwit en heeft een poederachtige structuur. Op Cas Abou wuiven bovendien de palmbomen met de noordoostpassaatwind mee. Uiteraard zijn dit allemaal de ideale omstandigheden voor een geslaagd dagje op het strand. Ook kinderen zullen zich opperbest vermaken op het strand; bovendien wordt het water geleidelijker dieper. Ook in het water voel je de zanderige ondergrond zonder kiezels en scherpe stenen. De Caribische Zee bij Cas Abou is bovendien kristalhelder en betoverend blauw. Voor snorkelaars is het niet zo’n spectaculaire site; door het ontbreken van veel koraal en de aanwezigheid van een zandbodem houden zich er weinig vissen op. Vissen zijn voornamelijk te vinden bij koraalformaties; zij vinden daar hun bescherming en voedsel.

Privé of openbaar?

Cas Abou is na betaling voor iedereen toegankelijk.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, kayakken, suppen, snorkelen en duiken. Cas Abou is een prima vertrekpunt voor een paar topduikhotspots van Curaçao: Mushroom Forest en Watamula!

Faciliteiten

Restaurant, snackbar, beachbar, strandbedden, parasols, toiletten, douches, omkleedruimtes, massagefaciliteiten en duikschool.

Bereikbaarheid

Cas Abou is met de auto bereikbaar. Het laatste deel van de route naar Cas Abou is wel een hobbelige zandweg met scherpe stenen. Gelukkig zijn ruime parkeerplaatsen aanwezig bij het strand. Een klein deel van de parkeerplaatsen ligt zelfs in de schaduw!

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen