Golfen op Curaçao

Uiteraard heeft de golfsport Curaçao niet links laten liggen. Op het eiland zijn drie volwaardige 18 holes golfbanen beschikbaar voor de liefhebbers. Op het middelste ABC-eiland komen veel Amerikanen en voor deze mensen is golfen een tweede natuur, als ze hun favoriete sport tijdens hun vakantie niet kunnen beoefenen, blijven ze gewoon weg. Maar ook voor een groot deel van de Nederlandse toeristen die naar Curaçao vliegen is het belangrijk dat ze op het eiland kunnen golfen.

Golfen op Curaçao
Op Curaçao zijn in totaal drie 18 holes golfbanen.

Als je op Curaçao gaat golfen kijk je je ogen uit. De omgeving is adembenemend mooi met vergezichten over de Caribische Zee en het binnenland van het eiland. Leguanen schieten voor je voeten weg, de meest fraaie vogels vliegen over je hoofd heen en planten met kleurrijke bloemen flankeren de golfbaan waarop je aan het sporten bent. Het is derhalve een geweldige ervaring om op Curaçao te golfen. Door de immer aanwezige passaatwinden worden bovendien de golfers doorlopend getest, hetgeen het golfen op Curaçao heel uitdagend maakt.

Golfbanen

De drie golfbanen van Curaçao liggen allemaal in de omgeving van de hoofdstad Willemstad en dragen de volgende chique namen: Curaçao Golf & Squash Club, Blue Bay Golf (Beach Resort) en de golfbaan van het Hyatt Regency Estate.

Luxe Santa Barbara Beach & Golf Resort Curaçao

Santa Barbara Beach & Golf Resort

Het super de luxe 5-sterren Santa Barbara Golf & Beach resort ligt direct aan een golfbaan en golfers hebben er uitzicht op de Tafelberg, prachtig! Het hotel is een aanrader voor wie houdt van een uitstekende service en kwaliteit. Het hotel ligt aan een prachtige baai en heeft drie zwembaden. Deze vakantie is tevens als all inclusive te boeken, dan heb je nergens geen omkijken meer naar. Dat is nog eens een ontspannen vakantie! Beoordeeld met een 8.6! Meer info & Boeken

De Curaçao Golf & Squash Club is de oudste golfbaan/golfclub van Curaçao. De geschiedenis van deze baan gaat zelfs terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Engelsen mijnarbeiders die toentertijd actief waren op Curaçao, speelden in hun vrije tijd graag golf en gingen dat ook praktiseren op het eiland.

Golfbaan Curaçao
Wat een fantastische locatie om te golfen...

Tegenwoordig is Curaçao een populaire bestemming in het zogenaamde golftoerisme en stappen golfers in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa speciaal in het vliegtuig richting het Benedenwindse Eiland om daar hun geliefde sport te spelen. Niet alleen Curaçao is een geweldige Caribische golfbestemming, ook op de buureilanden Aruba en Bonaire komen de liefhebbers ruim aan hun trekken.

Appartment en bungalows Blue Bay Curaçao

Blue Bay Curaçao

Kassakorting!

Het Blue Bay Curaçao resort heeft luxe appartementen en bungalows en is ideaal voor echte golfliefhebbers. Op het resort ligt namelijk een 18-holes golfbaan, wat een geweldige locatie om te golfen! Wil je daarna even afkoelen? Dan neem je een duik in één van de zwembaden. Of je wandelt naar het hagelwitte strand om te relaxen op een strandbedje, dat ligt namelijk direct voor de deur. Op het resort zijn diverse bars en uitstekende restaurants. Heerlijk dineren als de zon onder gaat, hoe romantisch is dat?! Beoordeeld met een 8.1! Meer info & Boeken

Zestig miljoen

Met meer dan mondiale beoefenaars is golf één van de populairste sporten van deze tijd. De wereld telt op dit moment meer dan dertigduizend golfbanen en ieder dag komen daar tientallen nieuwe golfcourses bij. Golf is ook echt een tv-sport. Tijdens de vier belangrijkste golftoernooien, de zogenaamde Majors, zit de halve wereld aan de buis gekluisterd om naar de verrichtingen van de golfmiljonairs (en één golfmiljardair, namelijk Tiger Woods) te kijken. Wellicht kunnen we in de toekomst ook een landgenoot daarin aanmoedigen. Met Joost Luiten heeft Nederland namelijk een enorm talent in huis, die nu al hoge ogen gooit op het golfwereldtoneel.

Golfen op Aruba

Om op 'one happy island' óók de golfers gelukkig te maken, zijn op Aruba verschillende zeer fraai golfbanen aanwezig. Op Aruba staan honderden hotels en resorts, waaronder uiterst luxe. De meeste golfbanen op Aruba zijn eigendom van deze luxe hotelketens, de golfbanen liggen er derhalve perfect en zeer goed onderhouden bij. Op Aruba zijn er overigens plannen om in de toekomst nog veel meer nieuwe golfbanen te gaan aanleggen.

Golfen op Bonaire

Bonaire is uiteraard een duikeiland, maar voor de liefhebbers van het edele golfspel zijn er ook mogelijkheden. Op het koraaleiland is maar één golfbaan, maar wel een heel bijzondere. Worden de greens van de golfbanen op Curaçao en Aruba bij wijze van spreken met nagelkniptangetjes geknipt, op Bonaire laat men de natuur zijn werk doen, het eiland heeft een zogenaamde ecologische golfbaan. Voor mensen die van de natuur houden is het geweldig om op de Bonairiaanse golfbaan een balletje weg te meppen.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras