Skimboarden op Curaçao

Voor watersportliefhebbers is Curaçao een waar mekka! Vrijwel alle denkbare watersporten kunnen er worden beoefend: zwemmen, zeilen, windsurfen, kitesurfen, golfsurfen, snorkelen, duiken, et cetera. Een van de watersporten die zich voltrekt op het grensgebied tussen strand het zee, is het zogenaamde skimboarden (skimming). Curaçao is een perfecte bestemming voor de skimboardsport!

Hout versus kunststof

Skimboarders bewegen zich voort over het water met een skimboard (skim). De lengte van een skim varieert tussen de 110 en 150 cm en de breedte ligt tussen de 45 en 60 cm. De Verenigde Staten zijn de bakermat van het skimboarden. In Laguna Beach te Californië werd 85 jaar geleden voor het eerst geskimboard. In die tijd werden de skimboards nog van hout gemaakt. Vandaag de dag worden ook andere materialen gebruikt zoals verschillende soorten kunststoffen (fiberglasvezels, carbonvezels, foams en harsen). Op de keper beschouwd bestaan er twee soorten skimboarden: flatlandskimboarden en waveskimboarden. Om te kunnen flatlandskimboarden, is slechts een dun laagje water vereist. Golven daarentegen zijn noodzakelijk om te kunnen waveskimboarden.

Skimboarden op Curaçao
Skimboarden is een spectaculaire sport om te doen.

Flatlandskimboarden

Op plaatsen waar het zeewater ondiep is en het strand vlak kun je gaan flatlandskimboarden oftewel flatlanden. Vaak zie op dit soort plekken kinderen en volwassenen heen en weer rennen met hun boards. Sommige flatlandskimboarders kunnen indrukwekkende tricks uitvoeren. Trucjes die veel gelijkenis tonen met het skateboarden. Sommige mensen zeggen niet voor niets dat flatlandskimboarden feitelijk skateboarden op het water is!

Waveskimboarden

Waveskimboarden vertoont grote gelijkenis met golfsurfen, maar er is een groot verschil. Golfsurfers zwemmen eerst een stukje de oceaan op en wachten vervolgens op de juiste golf. Waveskimboarders daarentegen blijven veel dichter bij de kant, meestal is de afstand tot de kant niet meer dan 5 meter. De waveskimboarder wacht in eerste instantie op het strand en speurt naar een geschikte golf. Vervolgens sprint hij naar de golf, springt op zijn skim en probeert daaropvolgend zo lang mogelijk de golf te rijden. Geoefende waveskimboarders kunnen, net als golfsurfers, een hele golf uitrijden!

Waar kun je skimboarden op Curaçao?

Niet alle stranden van Curaçao zijn geschikt om te gaan skimboarden. Er is namelijk een groot verschil tussen de westkant en oostkant van het Benedenwindse Eiland. Aan de oostkant bezit de noordoostpassaatwind nog de volle snelheid. Hierdoor worden de golven metershoog opgestuwd en ontstaan sterke stromingen. Buiten het feit dat dit een fraai schouwspel oplevert, is het hier te gevaarlijk de oceaan te betreden! Aan de westkant van Curaçao is de situatie heel anders. Hier staat veel minder wind, zijn de golven niet zo hoog en is weinig stroming. Het zijn dus de ideale en veilige omstandigheden om te watersporten waaronder skimboarden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen