Fuik Beach

Fuik Beach bevindt zich aan rustgevende zuidwestkust van Curaçao, elf kilometer ten zuidoosten van het historische centrum van Willemstad. Fuik Beach is het zuidelijkste strand van het Benedenwindse Eiland. Ten noordwesten van Fuik Beach is Santa Barbara Beach gesitueerd. Fuik Beach ligt aan de Fuikbaai. Fuikbaai is een langwerpige, smalle baai die paralel aan de kust loopt. De baai staat middels een opening in verbinding met de Caribische Zee. De naam Fuikbaai heeft hij te danken aan het feit dat de vorm van de baai op een fuik lijkt.

Fuikbaai is eigendom van de Mijnmaatschappij Curaçao (MMC). In 1913 werd de baai als haven in gebruikgenomen. Daartoe werd in de baaiopening een vaargeul uitgebaggerd met een breedte van achtenveertig meter en een diepte van acht meter. Zeeschepen met een maximale lengte van honderdentien meter hebben nu toegang tot de Fuikbaaihaven. Aan de westkant van de baai is een ankerplaats aanwezig. Verder beschikt de Fuikbaaihaven over één plek om te laden (fosfaat en steenslag) en één plek om te lossen (explosieven en gewassen rivierzand).

De Mijnmaatschappij Curaçao is voornamelijk actief op de Tafelberg. De Tafelberg ligt in het zuidoosten van het eiland, is afgeplat en heeft een hoogte van tweehonderdenveertig meter. De Tafelberg ligt op steenworp afstand van de Fuikbaai. Op de Tafelberg worden grind, zand en blokken gewonnen. Deze grondstoffen worden aangewend om glas, pleisterwerk, cement en asfalt te maken. Onlangs is berekend dat er tot 2045 gemijnd kan worden op de Tafelberg!

Op de eerste zondag van het jaar wordt er in de Fuikbaai de zogenaamde Fuikdag georganiseerd. Tijdens dit evenement dobberen massa’s mensen met kleine bootjes, rubberbootjes, luchtbedden, jetski’s, waterscooters, speedboten, et cetera door de Fuikbaai heen. Dit allemaal onder de keiharde beats van nationale en internationale dj’s! Fuikdag is uitgegroeid tot het grootste ongeorganiseerde bootevenement van de gehele Caribische archipel! Erg kleurrijk en gezellig! Sinds 2018 worden er bovendien jaarlijks ook drie mini-fuikdagen georganiseerd; FuikYou’s genoemd. Deze evenementen worden minder druk bezocht, maar zijn ook heel gezellig om aan deel te nemen!

Hoe ziet Fuik Beach eruit?

Fuik Beach bestaat uit hagelwit zand. Op het strand (en aan diens randen) groeien prachtige struiken en bomen; een groene oase die op een betoverende manier contrasteert met het witte zand en de azuurblauwgekleurde binnenbaai. Op Fuik Beach is het nooit druk; de kans is groot dat je de enige recreant bent! Uiteraard is het gedurende Fuikdagen wel erg druk op Fuik Beach!

Privé of openbaar?

Fuik Beach is voor iedereen toegankelijk.

Mogelijkheden

Pootjebaden, zonnebaden, zwemmen, waterskiën en zeilen. Fuikbaai is voor zeilers een populaire bestemming. Er zijn tal van operators die zeildagtripjes aanbieden met als uiteindelijke bestemmingen Fuikbaai en Fuik Beach. In de baai kan het heel rustig zijn en kunnen de deelnemers van deze zeiltours uiteindelijk lekker gaan zwemmen in het kraakheldere en betoverend gekleurde binnenbaaiwater. Doordat in de Fuikbaai (zeil)boten beschut zijn tegen een ruwe Caribische Zee, is het een locatie waarnaartoe vaak gevaren of gezeild wordt als er zwaar weer heerst op de Caribische Zee!

Bereikbaarheid

Fuik Beach is alleen met de boot bereikbaar.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen