Sommige mensen voelen een grote aantrekkingskracht tot de onderwaterwereld van Curaçao. Die betoverende wereld onder water is op verschillende manieren te ervaren. Snorkelaars blijven doorgaans aan het wateroppervlak en zijn op deze manier getuige van de kleurrijke onderwaterwereld van het grootste Benedenwindse Eiland. Door zo nu en dan een hoekduikje te maken, kunnen het koraal en diens wonderbaarlijke bewoners beter bestudeerd worden. Om nog langer onder het water te verblijven, is een persluchtfles noodzakelijk! Naast snorkelen en duiken, is er nog een sport die onder het wateroppervlak plaatsvindt; het zogenaamde freediven (vrijduiken)! Om goed te kunnen freediven, moet je lang je adem kunnen inhouden!
Maak een hoekduik en verken de schitterende onderwaterwereld van Curaçao.
Freediven heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Ook op Curaçao zijn er mogelijkheden om te freediven. De Caribische Zee die Curaçao omspoelt, is kraakhelder en kent op sommige plekken grote dieptes; ideaal voor de freedive-sport. Bij verschillende duikscholen op Curaçao is het mogelijk om een freedive-cursus te volgen waarna het mogelijk is om op een veilige manier deze fascinerende sport uit te oefenenen. Op Curaçao worden bovendien regelmatig freedive-wedstrijden gehouden waarbij records verder worden aangescherpt.
Al sinds de oudheid blijven mensen langdurig onder water en moeten dus lang hun adem inhouden. Aziatische parelvissers en Zuid-Europese sponsduikers doken al duizenden jaren geleden naar grote dieptes om de kostbaarheden van de oceaanbodem te grissen. Ook speervissers moeten doorgaans lang hun adem inhouden. Eenieder die met één ademteug zo lang mogelijk onder water probeert te blijven, zover mogelijk onder water horizontaal probeert te zwemmen of zo diep mogelijk probeert te duiken, is aan het freediven. Om goed te kunnen freediven, moeten ademmethodes en ontspanningstechnieken getraind worden. Bovendien is freediven voor een groot deel een mentale sport.