Freediven op Curaçao

Sommige mensen voelen een grote aantrekkingskracht tot de onderwaterwereld van Curaçao. Die betoverende wereld onder water is op verschillende manieren te ervaren. Snorkelaars blijven doorgaans aan het wateroppervlak en zijn op deze manier getuige van de kleurrijke onderwaterwereld van het grootste Benedenwindse Eiland. Door zo nu en dan een hoekduikje te maken, kunnen het koraal en diens wonderbaarlijke bewoners beter bestudeerd worden. Om nog langer onder het water te verblijven, is een persluchtfles noodzakelijk! Naast snorkelen en duiken, is er nog een sport die onder het wateroppervlak plaatsvindt; het zogenaamde freediven (vrijduiken)! Om goed te kunnen freediven, moet je lang je adem kunnen inhouden!

Sportklimmen op Curaçao
Bij Freediven moet je lang je adem in kunnen houden.

Parelduikers

Al sinds de oudheid blijven mensen langdurig onder water en moeten dus lang hun adem inhouden. Aziatische parelvissers en Zuid-Europese sponsduikers doken al duizenden jaren geleden naar grote dieptes om de kostbaarheden van de oceaanbodem te grissen. Ook speervissers moeten doorgaans lang hun adem inhouden. Eenieder die met één ademteug zo lang mogelijk onder water probeert te blijven, zover mogelijk onder water horizontaal probeert te zwemmen of zo diep mogelijk probeert te duiken, is aan het freediven. Om goed te kunnen freediven, moeten ademmethodes en ontspanningstechnieken getraind worden. Bovendien is freediven voor een groot deel een mentale sport!

Acht disciplines

Het freediven bestaat uit de volgende drie hoofddisciplines. Statisch: zo lang mogelijk je adem inhouden. Dynamisch: zo ver mogelijk horizontaal onder water zwemmen. Diepte: zo diep mogelijk duiken. Deze hoofddisciplines zijn te verdelen in de volgende acht disciplines:
 • Static (STA)
 • Dynamic Without Fins (DNF)
 • Dynamic With Fins (DWF)
 • Free Immersion (FIM)
 • Constant Weight No Fins (CNF)
 • Constant Weight (CWT)
 • Variable Weight (VWT)
 • No Limits (NL).

Zijn er goede mogelijkheden op Curaçao om te freediven?

Freediven heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Ook op Curaçao zijn er mogelijkheden om te freediven. De Caribische Zee die Curaçao omspoelt, is kraakhelder en kent op sommige plekken grote dieptes; ideaal voor de freedive-sport! Bij verschillende duikscholen op Curaçao is het mogelijk om een freedive-cursus te volgen waarna het mogelijk is om op een veilige manier deze fascinerende sport uit te oefenenen! Op Curaçao worden bovendien regelmatig freedive-wedstrijden gehouden waarbij records verder worden aangescherpt!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
 • TUI
 • De Vakantie Discounter
 • Prijs Vrij Vakanties
 • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
 • Vakantie Curacao D-reizen