Duiken op Curaçao

Duikliefhebbers kunnen met een gerust hart een vliegticket naar Curaçao boeken. Het zonovergoten eiland beschikt over een betoverend mooi rif met tientallen soorten uniek koraal en honderden soorten fraai gekleurde rifvissen. Curaçao heeft diverse kantduikplekken waardoor je zo op het rif bent. Op sommige locaties begint het rif al op 15 meter vanaf de kant. Het leeuwendeel van de duikplekken ligt aan de westkant van het eiland. Aan deze zijde van Curaçao zijn geen hoge golven en geen gevaarlijke stromingen en kun je op een veilige manier de duiksport beoefenen. Alleen de zeer ervaren en goed getrainde duikers betreden aan de oostkant van het eiland het water. Aan deze kant van Curaçao is de zee veel ruwer.

Duiken op Curaçao
Op Curaçao kun je uitstekend duiken. Je ziet er prachtig koraal en er zwemmen de mooiste tropische vissen.

Klimaat

Door het heerlijke klimaat kan er het hele jaar door op Curaçao gedoken worden. De temperatuur van het oceaanwater schommelt tussen 26 en 30 graden Celsius. Het zicht onder water bedraagt ongeveer 30 meter. Op Curaçao blaast de zogenaamde noordoostpassaat. Deze wind kan soms voor hoge golven zorgen, maar als je eenmaal onder het water bent, heb je daar vrijwel geen last meer van.

Lion Dive & Beach

Op Curaçao zijn verschillende hotels & resorts die in het bezit zijn van een duikschool zoals het Lion Dive & Beach Resort Curaçao. Naast het feit dat je op dit resort goed kunt leren duiken, heeft het een 50 meter sportbad. Dit is een unieke faciliteit, geen enkel ander resort in het Caribische gebied kan haar gasten een officieel wedstrijdbad aanbieden!

TUI
Lions Dive & Beach Resort

Tip! Lions Dive & Beach Resort

Kassakorting!
50 meter zwembad!

Op dit mooie resort bevindt zich de duikschool Ocean Encounters. Het is een PADI-duikschool. Dit hotel heeft tevens een 50 meter zwembad en ligt aan het fantastich privéstrand Mambo Beach. Er zijn vier restaurants zodat je nooit ver weg hoeft voor een heerlijke maaltijd. Het hotel heeft een prachtig huisrif. Laat de duikvakantie maar beginnen! Beoordeeld met een 9.0! Meer info & Boeken

Freediven met dolfijnen

Op Curaçao is het mogelijk om te snorkelen of freediven met dolfijnen. Het is belangrijk om goede snorkel- of feedive vaardigheden te hebben en je moet je adem voor zo'n dertig seconden in kunnen houden. Je leert vooraf handgebaren zodat je met de dieren kunt communiceren. In een klein groepje zwem je naar open water, waar de dolfijnen ook zijn.

Zwemmen met dolfijnen op Curaçao

Tip Zwemmen met zeeschildpadden

Ga jij ook naar Curaçao voor de schitterende onderwater wereld? Dan is deze excursie voor jou zeker de moeite waard. Tijdens deze duik ga je namelijk zwemmen met zeeschildpadden in open zee. Tijdens de tour gaat er een ervaren gids mee die weet waar de zeeschildpadden zijn zonder op een boot te hoeven. Daarbij gaat er een fotograaf mee die onder water foto's maakt van de schildpadden. Deze foto's zijn na de excursie gratis voor jou! Uiteraard is een snorkeluitrusting bij de prijs inbegrepen. Als kers op de taart ga je tot slot ook nog langs bij Flamingo Sanctuary Sint Willibrordus waar je flamingo's kunt zien. Dit wordt een dag om nooit meer te vergeten! Beoordeeld met 5.0 uit 5.0 sterren!Meer info & Boeken

Bonaire

Bonaire is van de drie ABC-eilanden, het belangrijkste duikeiland. Dit Nederlandse tropische paradijsje beschikt over het meest intacte koraalrif van de gehele Caribische archipel. Het Bonairiaanse rif ondervindt gelukkig weinig last van de verbleking van het koraal; het zogenaamde ‘coral bleaching’. Wereldwijd stijgt de temperatuur; dus ook de watertemperatuur. Koraal is zeer gevoelig voor temperatuurschommelingen en sterft af als dat te gortig wordt; het koraal verliest dan zijn kleur en verbleekt!

Het rif van Bonaire biedt onderdak aan maar liefst 469 rifvissen. Geen enkel van de 1.000 andere Caribische eilanden heeft zoveel rifvissen binnen haar eilandsgrenzen rondzwemmen als Bonaire. Naast het feit dat het koraal van Divers Paradise puntgaaf is en dat er heel veel vis valt te spotten, onderscheidt het eiland zich nog op een belangrijk ander punt: kantduiken! Op Bonaire hoef je niet urenlang met een bootje mee om het rif te bereiken, het koraal ligt op zwemafstand voor de kust van het eiland. Bonaire is één van de belangrijkste kantduikbestemmingen van de wereld. Voor sportduikers is het uiteraard een groot feest om op Bonaire de onderwaterwereld te verkennen!

Aruba

De tweede gedachte van de duiksport op de Benedenwindse Eilanden gaat wellicht uit naar Aruba. Het is namelijk een groot misverstand dat One Happy Island alleen voor strandliefhebbers aantrekkelijk zou zijn, ook duikers komen er ruimschoots aan hun trekken. Met name voor wrakduikers is Aruba een waar paradijs. Op de bodem van de Arubaanse oceaan liggen namelijk tientallen fraaie scheeps- en vliegtuigwrakken. Zelfs het op twee na grootste wrak van de Caribische regio, de SS Antilla, heeft zijn laatste rustplaats gevonden op Aruba. Sportduikers uit de hele wereld boeken speciaal een reis naar Aruba voor diens prachtige wrakken.

SS Antilla

De SS Antilla was een Duits vrachtschip dat in 1939 zijn eerste vaart maakte. Het werd gebruikt om handel te kunnen drijven tussen Duitsland en het Caribisch gebied. De naam Antilla is een verwijzing naar een gelijknamig dorpje op Cuba. Tijdens de eerste vaart waren er volop technische problemen aan boord. Ondanks deze mankementen werd toch Curaçao bereikt. Aan het begin van de oorlog lag de SS Antilla in de haven van Aruba. Op 10 mei 1940 vielen Duitse troepen Nederland binnen en was Nederland in oorlog met Duitsland; dus ook de Caribische delen van Nederland. Nadat de Duitse opvarenden van boord waren gehaald, werd de SS Antilla beschoten waarna het schip zonk. De 35 Duitse bemanningsleden van de SS Antilla werden geïnterneerd op een kamp om Bonaire. Uiteindelijk werden ze overgebracht naar Jamaica waar ze de rest van de oorlog verbleven. De SS Antilla is zogezegd het op twee na grootste wrak van de Caribische archipel. De MV Bianca C. en de SS Antilles zijn nog groter. De MV Bianca C. ligt voor de kust van Grenada en heeft een lengte van maar liefst 180 meter!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June