Duiken op Curaçao

Curaçao heeft verschillende kantduikplekken waardoor je zo op het rif bent. Het leeuwendeel van de duikplekken liggen aan de westkant van het eiland. Aan deze kant van Curaçao zijn geen hoge golven en geen gevaarlijke stromingen en kun je op een veilige manier de duiksport beoefenen. Alleen de zeer ervaren en goed getrainde duikers betreden aan de oostkant van het eiland het water. Aan deze kant van Curaçao is de zee veel ruwer.

Duiken op Curaçao

Op Curaçao zijn verschillende resorts die in het bezit zijn van een duikschool zoals het Lion Dive & Beach Resort Curaçao. Naast het feit dat je op dit resort goed kunt leren duiken, heeft het resort een vijftig meter sportbad. Dit is een unieke faciliteit, geen enkel ander resort in het Caribische gebied kan haar gasten een officieel wedstrijdbad aanbieden.

TUI
Lions Dive & Beach Resort

Tip! Lions Dive & Beach Resort

Kassakorting!

Op dit mooie resort bevindt zich de duikschool Ocean Encounters. Het is een PADI-duikschool. Dit hotel heeft tevens een 50 meter zwembad en ligt aan het fantastich privéstrand Mambo Beach. Er zijn vier restaurants zodat je nooit ver weg hoeft voor een heerlijke maaltijd. Het hotel heeft een prachtig huisrif. Laat de duikvakantie maar beginnen! Beoordeeld met een 9.1! Meer info & Boeken

Duiken met dolfijnen

Op Curaçao is het mogelijk om te duiken met dolfijnen. Het spreekt voor zich dat je dan een duikbrevet moet hebben. De dolfijnen zijn te bewonderen op zo'n twintig meter diepte. De dieren zijn het gewend om duikers te zien en soms laten ze het zelfs toe dat je ze aanraakt of aait. Het duiken met dolfijnen is te boeken via een tour. De minimum leeftijd is 12 jaar en vooraf dien je een medische verklaring in te vullen.

Duiken met dolfijnen

Tip Duiken met dolfijnen

Ga jij ook naar Curaçao om te duiken? Dan is deze excursie voor jou zeker de moeite waard. Tijdens deze duik ga je namelijk met een boot de zee op en vaar je Shipwreck point in open zee. Na een instructie daal je af naar 15 tot 20 meter waar de dolfijnen en hun trainer al op je wachten. Daar zwem je ongeveer een half uur met de dolfijnen. De dolfijnen zijn speels en soms laten ze het toe om aangeraakt of geaaid te worden door duikers. Deze tour is inclusief duikmateriaal en gratis entree bij het Curaçao Sea Aquarium Park. Dit wordt een onvergetelijke ervaring, wedden?  Meer info & Boeken

Bonaire

Als je aan sportduiken denkt op de ABC-eilanden, gaat je eerste gedachte uit naar Bonaire. Dit Nederlandse duikeiland beschikt over het meest intacte koraalrif van de gehele Caribische archipel. Een rif dat onderdak biedt aan maar liefst 469 rifvissen. Geen enkel van de 1.000 andere Caribische eilanden heeft zoveel rifvissen binnen haar eilandsgrenzen rondzwemmen als Bonaire. Naast het feit dat het koraal van Bonaire puntgaaf is en dat er heel veel vis valt te spotten, onderscheidt het eiland zich nog op een belangrijk ander punt: kantduiken! Op Bonaire hoef je niet urenlang met een bootje mee om het rif te bereiken, het koraal ligt op zwemafstand voor de kust van het eiland. Voor sportduikers is het uiteraard een groot feest om op 'divers paradise' de onderwaterwereld te verkennen.

Aruba

De tweede gedachte van de duiksport op de Benedenwindse Eilanden gaat wellicht uit naar Aruba. Het is namelijk een groot misverstand dat 'One Happy Island' alleen voor strandliefhebbers aantrekkelijk zou zijn, ook duikers komen er ruimschoots aan hun trekken. Met name voor wrakduikers is Aruba een waar paradijs. Op de bodem van de Arubaanse oceaan liggen namelijk tientallen fraaie scheeps- en vliegtuigwrakken. Zelfs het op één na grootste wrak van de Caribische regio heeft zijn laatste rustplaats gevonden op Aruba. Sportduikers uit heel de wereld boeken speciaal een reis naar Aruba voor diens prachtige wrakken.

Naast Bonaire en Aruba kunnen sportduikers ook met een gerust hart een ticket boeken naar Curaçao. Ook Curaçao beschikt over een fantastisch mooi rif met tientallen soorten uniek koraal en honderden soorten fraai gekleurde rifvissen.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? KLM vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras