Golfsurfen op Curaçao

Het golfsurfseizoen op Curaçao loopt van mei tot en met december. Gedurende deze periode is de golfontwikkeling in de Caribische Zee die Curaçao omspoelt op z’n best. Dit komt doordat dan elders in de Caribische archipel het orkaanseizoen op volle kracht is. Curaçao ligt gelukkig net buiten de orkaanzone, maar ontvangt wel de afgezwakte golven daarvan. De Sint Joris Baai, Playa Kanoa en Klein Curaçao zijn de absolute topgolfsurflocaties van het Benedenwindse Eiland.

Sint Joris Baai

Het golfsurfen op Curaçao is in opkomst. Tegenwoordig zijn er een aantal golfsurfscholen op het Caribische eiland te vinden waar je de sport onder de knie kunt krijgen. De Sint Joris Baai (Boca Sint Joris) is zogezegd één van de toplocaties op Curaçao waar je kunt leren golfsurfen. De Sint Joris Baai bevindt zich in het zuidoosten van Curaçao en staat middels een kanaal in verbinding met de Caribische Zee. De Sint Joris Baai is dus min of meer een groot binnenmeer. De Sint Joris Baai is een immens populaire watersportlocatie bij de Curaçaose bevolking én bij de watersportminnende toeristen. Daar zijn verschillende redenen voor aan te wijzen: de locatie is gemakkelijk met een auto te bereiken, de eerste veertig meter van het meer is ondiep, de golven zijn niet zo hoog, de golven zijn lang en er heerst een gunstige aanlandige wind.

Playa Kanoa

Playa Kanoa is een andere toplocatie voor het golfsurfen op Curaçao. Playa Kanoa ligt aan de noordwestkant van het eiland, direct aan de Caribische Zee. Deze locatie is echter alleen geschikt voor de ervaren golfsurfers; de golven bij Playa Kanoa zijn namelijk hoog, snel en kort. Beginners kunnen hier letterlijk is zeer zwaar weer terecht komen. Als je bij Playa Kanoa gaat surfen is het wel verstandig om schoentjes aan te trekken om te voorkomen dat je je voeten openhaalt aan scherpe stukjes koraal. Dit heeft te maken dat bij Playa Kanoa de golven niet op het strand breken (beach-break), maar op het rif (reef-break). Hierdoor breken kleine en grote delen van het koraal af en komen vervolgens op de bodem te liggen. Een andere uitdaging bij Playa Kanoa is het feit dat de spot geen strand kent, je moet dus via de rotsen in het water zien te komen. Als je echter eenmaal in het water ligt, is de surfervaring bij Playa Kanoa fenomenaal.

Klein Curaçao

Klein Curaçao leent zich ook prima voor de golfsurfsport, maar dan ook alleen weer voor de gevorderden. De golven zijn namelijk vrij hoog en de passaatwinden blazen zijwaarts. Klein Curaçao ligt op ongeveer vijfentwintig kilometer afstand van groot Curaçao. Iedere dag vaart er een armada van boten vanuit Curaçao naar Klein Curaçao.

Wat is golfsurfen?

Duizenden jaren geleden ontstond in Polynesië het golfsurfen oftewel surfen. Polynesië is een archipel van meer dan duizend eilanden die zich in de Grote Oceaan oftewel Stille Oceaan bevindt. Alle hedendaagse boardsporten zoals skateboarden, skimboarden, wakeboarden, supboarden, snowboarden, windsurfen, kitesurfen, et cetera zijn oorspronkelijk ontstaan vanuit het golfsurfen.

Er bestaan grofweg twee vormen van het golfsurfen: het longboarden en het shortboarden. De keuze tussen longboarden of shortboarden hangt af van de board waarmee gesurft wordt en het soort golven waarop gesurft wordt. Golfsurfen kent ook extreme en spectaculaire varianten zoals het zogenaamde 'tow-in surfing' en het 'big wave surfing'. Hawaï is heden ten dage het absolute mekka van de golfsurfsport, zo worden op Waimea Bay de golven opgejaagd tot hoogtes van minimaal acht meter. Hierdoor is Hawaï een regelrechte hotspot voor de liefhebbers van het genoemde big wave surfing.

Maar ook in de Caribische Zee, waaronder Curaçao, kan men prima golfgolven, weliswaar in de wat minder extreme vorm. Zo hebben longboarders al genoeg aan golven die niet hoger reiken dan dertig centimeter. Golven van minimaal dertig centimeter zijn iedere dag te vinden op het middelste ABC-eiland.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras