Director’s Bay

Director’s Bay bevindt zich aan de zuidwestkust van Curaçao, zeven kilometer ten zuiden van het centrum van Willemstad. Director’s Bay wordt ook wel Directors Bay, Directeuren Baai of Directeurbaai genoemd en is gesitueerd op het Caracasbaai schiereiland oftewel de Caracasbaai peninsula. Het Caracasbaai schiereiland is een beschermd natuurgebied, maar wel vrij toegankelijk. Director’s Bay was lange tijd het privéstrand van de Shell-directeuren. De Nederlandse oliereus runde van 1918 tot 1985 een grote aardolieraffinaderij op Curaçao die aan meer dan tienduizend mensen emplooi gaf. Ook leden van de Nederlandse koninklijke familie maakten gebruik van het strand.

Bij Director’s Bay waren zelfs netten in het water aangebracht om de hoge Pieten van Shell en de Oranjes te beschermen tegen mogelijke haaiaanvallen. Restanten van dit haaiennet zijn nog steeds te zien; fraai begroeid met koraal en ander maritiem leven. In 1985 vertrok Shell uit Curaçao en werd Director’s Bay een openbaar strand. Vlak in de buurt van Director’s Bay ligt één van de acht historische forten van Curaçao: Fort Beekenburg. Ook het vervallen quarantainegebouw ligt op het Caracasbaai schiereiland. In de 19e eeuw moesten scheepslui hier verplicht in quarantaine als zij hoge koorts hadden. Dit om het tropische eiland te behoeden voor de zeer besmettelijke gele koorts.

Hoe ziet Director’s Bay eruit?

Director’s Bay is echt nog een verborgen pareltje dat niet wordt overspoeld door massatoerisme. Director’s Bay is qua ondergrond divers; bestaand uit fijn zand, versteend koraal en grote rotsblokken. Als je dus wilt zonnebaden, is het handig om strandbedden mee te nemen.

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is Director’s Bay een echte hotspot! Het prachtige rif huisvest talrijke kleurrijke bewoners. Koraalriffen worden wereldwijd in hun bestaan bedreigd door allerlei oorzaken zoals vervuiling, overbevissing en temperatuurstijging. Ook de riffen van Curaçao staan onder grote druk. Gelukkig is er op het eiland een organisatie in het leven geroepen die het rif wil beschermen en herstellen; Coral Restoration Curaçao. De Coral Restoration Curaçao plaatst opgekweekt koraal in het rif. Director’s Bay is een locatie regelmatig gekweekt koraal wordt geplaatst. Vanaf Director’s is het niet ver zwemmen/snorkelen/duiken naar het beroemde sleepbootwrak (tugboat wreck) van Curaçao. Het sleepbootwrak ligt ten noorden van Director’s Bay op een diepte van drie meter en is een schuilplek voor veel prachtige vissoorten.

Bereikbaarheid

Director’s Bay is met de auto bereikbaar. Director’s Bay is een afgelegen strand; het is dus niet verstandig om waardevolle bezittingen in de auto achter te laten. Via een betonnen trap kun je van het parkeerterrein op het strandje komen.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June