Playa Piskadó

Playa Piskadó bevindt zich aan de noordoostkust van Curaçao, achtendertig kilometer ten noorden van het centrum van de hoofdstad van het grootste ABC-eiland; Willemstad. Playa Piskadó wordt ook als Playa Piskado geschreven; dus zonder accent aigu! Playa Piskadó heeft daarnaast twee andere namen: Playa Grandi en Vissersstrand. Het is namelijk een strandje waar lokale vissers hun vis aan wal brengen, schoonmaken en verkopen! Playa Piskadó ligt bij het dorp Westpunt in de regio Bandabou oftewel Band’abou. Ten noorden van Playa Piskadó is het strandje Playa Kalki gesitueerd en ten zuiden is het eerstvolgende strand Playa Forti. Deze twee stranden zijn ook zeer aanbevelenswaardig om te bezoeken!

Hoe ziet Playa Piskadó eruit?

Playa Piskadó is een klein strandje met een fenomenaal uitzicht over de oceaan! Het strand bestaat uit ruw zand, versteend koraal, harde kiezels en stenen (klein en groot). Vanaf het strand vertrekt een houten steiger de zee in; hierdoor is het gemakkelijk om in wat dieper water te komen. Via deze pier brengen ook de lokale vissers hun vangst aan kant; erg leuk om te aanschouwen! In de omgeving van Playa Piskadó staan veel struiken en bomen; hetgeen veel vogels aantrekt waaronder kwetterende, kleurrijke parkieten!

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen, duiken en zeeschildpadspotten. Als je zeeschildpadden wil spotten op Curaçao, is Playa Piskadó ‘the place to be’! Playa Piskadó is namelijk een vissersstrandje waar de gevangen vis ook wordt schoongemaakt. Het slachtafval wordt daarna in de oceaan gegooid en dit trekt derhalve veel aaseters aan; waaronder groene zeeschildpadden! Deze majestueuze zeereptielen zijn totaal niet bang voor menselijke aandacht, sommige hebben zelfs een naam gekregen. Bij het strand staat een informatiebord over zeeschildpadden; het is interessant om dat te bestuderen.

Het is erg leuk om tussen zeeschildpadden te zwemmen, snorkelen of duiken! Foto’s of filmpjes onder water te maken, is ook aan te bevelen! Het is overigens absoluut niet de bedoeling om de zeeschildpadden proberen aan te raken! Laat je ook niet meeliften met de dieren; dan kunnen ze verdrinken! Bovendien moet je altijd realiseren dat Playa Piskadó een vissersstrand/vissershaven is waar gewerkt wordt en waar veel vaarverkeer is; pas daarom goed op voor je eigen veiligheid en voor veiligheid van de vissers! Het is daarnaast ook mogelijk om verse vis te kopen op het strandje; een aanrader!

De groene zeeschildpad staat ook bekend onder een andere naam: soepschildpad. Dat is niet voor niets. Het vlees van dit zeedier wordt helaas als zeer smakelijk ervaren; derhalve worden nog steeds fel bejaagd; ondanks de vele internationale beschermingsverdragen! Op dit moment wordt de wereldpopulate groene zeeschildpadden op meer dan twee miljoen exemplaren geschat, maar dat aantal loopt ieder jaar sterk terug. Niet alleen jacht speelt hen parten, ook zeewatervervuiling, habitatverlies en een hele trits aan andere oorzaken. Uiteraard is het vangen, doden of verstoren van groene zeeschildpadden op Curaçao streng verboden!

Faciliteiten

Snackkar, visverkoop, strandbedden (ligstoelen), parasols, toiletten en douches.

Bereikbaarheid

Playa Piskadó is met de auto bereikbaar. Bij het strand is een parkeerplaats met een beperkt aantal plaatsen aanwezig. Omdat Playa Piskadó de laatste tijd zo populair is geworden onder toeristen, kan het er soms erg druk zijn waardoor het lastig is om je auto te parkeren bij het strand.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June