Supboarden op Curaçao

Na skateboarden en wakeboarden is er de laatste jaren een andere 'board-sport' enorm populair geworden: het supboarden. Oók op Curaçao! Met supboarden wordt 'stand up paddle surfing' bedoeld en kom je op plaatsen van het Curaçaose water waar je anders niet kunt komen. Andere namen voor deze hippe watersport zijn: staande peddelen, stand up paddle-boarden, supsurfen, peddelsurfen, suppen of SUP-boarden.

Waar kun je supboarden op Curaçao?

Als je op Curaçao gaat supboarden is de kans heel groot dat je onderweg veel unieke dieren tegenkomt zoals: naar adem happende zeeschildpadden, vrolijk springende dolfijnen en naar vis duikende pelikanen. Op het zonovergoten eiland zijn heel veel plaatsen waar je heerlijk kunt supboarden zoals: op Spaanse Water, op de zoutpannen van Jan Thiel en langs de Pontjesbrug en Handelskade in Willemstad.

Duiken met dolfijnen

Waardering: 5.0 uit 5.0 sterren!

Tip Supboarden door de mangrove

Of je nu een beginner ben of al heel goed kunt supboarden, deze tour is geschikt voor iedereen van alle niveaus. Je ontdekt de mangroves van het Spaanse Water op je supboard, een prachtig stukje natuur van Curaçao! Vooraf krijg je een duidelijke instructie zodat je precies weet wat je moet doen. Al het materiaal is bij deze tour inbegrepen, net zoals flessen water en snacks. Een gids blijft bij je in de buurt om je veiligheid en comfort te garanderen. Zo kun jij optimaal genieten van de prachtige mangrove en de zeedieren die je ziet. Deze excursie boek je online bij Viator, een partner van Trip Avisor.  Meer info & Boeken

Huren van een supboard

Op Curaçao zijn verschillende watersportbedrijven die het supboarden aanbieden. In de lobby’s van de hotels en resorts van het Benedenwindse Eiland liggen vaak folders met de aanbieders van watersporten op Curaçao, waaronder het supboarden.

 

Wat is supboarden?

Het supboarden lijkt in zekere zin op het golfsurfen, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Golfsurfers liggen op hun board of staan geknield op hun plankje en paddelen met hun armen. Supboarders daarentegen staan recht op hun board en maken gebruik van een peddel. Het supboarden heeft vanaf Hawaï heel de wereld veroverd.

In tegenstelling tot het golfsurfen is het supboarden heel gemakkelijk om te leren. Als het niet harder waait dan windkracht vier, kan iedereen het kristal heldere water van Curaçao op, om vervolgens deze fantastische sport te beoefenen. Als je gaat supboarden kun je je als een kameleon gedragen: op de golven waan je jezelf als een golfsurfer en op rustig, vlak water kun je jezelf al peddelend voortbewegen.

Tijdens het supboarden combineer feitelijk je twee dingen: lekker sporten én genieten van de natuur die aan je voorbij trekt. Gedurende het supboarden wordt er een stevig beroep gedaan op het evenwichtsorgaan. Gelukkig is de minimale lengte van de supboard drie meter, zodat je daar veel steun aan ondervindt. Doordat alle spieren (benen, armen, buik en rug) ingezet worden, heeft het supboarden zich bewezen als een complete workout. Bovendien verbrand je tijdens het paddelen heel veel calorieën.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June