Playa Hulu

Playa Hulu bevindt zich aan de noordwestkust van Curaçao, negenendertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad; Willemstad is de hoofdstad van het Benedenwindse Eiland. Playa Hulu wordt ook wel Boca Hulu of White Sand Beach genoemd. Aan de (noord)(mid)(zuid)westkant van Curaçao gedraagt de Caribische Zee zich heel anders dan aan de (noord)(mid)(zuid)oostkant. Dat heeft te maken met de wind waarmee Curaçao moet dealen: de noordoostpassaatwind. Zoals de naam al doet vermoeden, benadert deze passaatwind het eiland vanuit het noordoosten. Aan de noordoostkant van Curaçao waait het dus veel harder en is de zee veel ruwer. Aan de westkant is de wind afgezwakt en de oceaan veel rustiger. Het eiland fungeert namelijk als een soort megagolfbreker/megawindbreker waardoor veilige waterrecreatie aan de westkust van Curaçao mogelijk wordt. Vandaar dat het leeuwendeel van de stranden zich aan deze kant bevindt.

Hoe ziet Playa Hulu eruit?

Playa Hulu is een piepklein, idyllisch strandje. Het is het type strand dat je je voorstelt bij een Bounty-reclame of van een scene uit de actiefilm Pirates of the Caribbean! Laag overhangende rotsen zorgen voor de nodige schaduw. Via een oude stenen trap en een robuuste stalen reling kun je afdalen tot op het strand. Het strandzand is hagelwit. De Caribische Zee die zich voor Playa Hulu bevindt, is azuurblauw gekleurd en glashelder.

Privé of openbaar?

Privé.

Mogelijkheden

Zwemmen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is het koraalrif dat zich voor Playa Hulu bevindt, een interessante site. De zeebodem wordt vanaf het strand langzaam dieper. Omdat Playa Hulu redelijk beschut ligt, staat er weinig stroming; ideale omstandigheden om te snorkelen en duiken. Het drop-off-punt bevindt zich op een diepte van zes meter; waarna het steil afloopt naar ongeveer veertig meter. Het koraal bij Playa Hulu is van hoge kwaliteit. Daarmee is het een belangrijke habitat voor tal van fascinerende zeebewoners zoals zeepaardjes en hengelaarvisjes!

In de Caribische Zee die Curaçao omspoelt, bevinden zich verschillende soorten hengelaarvisjes zoals de gele hengelaarsvis (longlure frogfish), rode hengelaarsvis (red frogfish) en de gestreepte hengelaarsvis. De gestreepte hengelaarsvis wordt ook wel harige hengelaarsvis genoemd. Hengelaarvissen zijn wonderbaarlijke maritieme wezens. Er zullen mensen zijn die diens uiterlijk als monsterlijk zullen duiden, maar over smaak valt te twisten! Waar iedereen het wel volmondig over eens zal zijn, zijn de unieke jachttechnieken waarover hengelaarvissen beschikken!

Als mensen denken dat zij de enige in het rijk der levenden zijn die gebruikmaken van (jacht)gereedschappen, hebben zij het mis. Als een hengelaarvis gaat vissen, neemt hij zijn eigen vishengel mee! Een hengel die vergroeid is met zijn lichaam! Het ‘aas’ is daaropvolgend weer vergroeid met het vishengeltje! Prooivisjes hebben moeite om deze trucage te doorzien en denken met echt aas vandoen te hebben. Als ze toehappen, worden ze echter binnen no-time naar binnen gehengeld en verdwijnen ze in de wijd opengesperde muil van de hengelaarvis!

Bereikbaarheid

Playa Hulu is met de auto bereikbaar, maar niet voor iedereen. De weg naar Playa Hulu ligt namelijk op een privé-terrein; een landgoed. Zonder toestemming van de eigenaar is het verboden om gebruik te maken van deze weg. Bovendien heb je een sleutel nodig om de slagboom te openen die toegang geeft tot de weg en het landgoed. Vanaf Playa Santa Cruz loopt een pad naar Playa Hulu; een wandeling van ongeveer vijfenveertig minuten; maar ook dan loop je over privé-terrein. Het koraalrif van Playa Hulu is wel met een boot bereikbaar.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen