Marriott Beach

Marriott Beach bevindt zich aan de serene midwestkust van Curaçao, acht kilometer ten westen van het historische centrum van Willemstad. Marriott Beach gaat aan diens zuidkant over in Parasasa Beach. Marriott Beach bevindt zich aan de zuidoostkant van Piscadera. Piscadera is een regio waarin ook de Piscaderabaai/Piscadera-lagune is gesitueerd. De Piscaderabaai wordt ook als Piscadera Baai of Baai van Piscadera genoemd. De Piscaderabaai is één van de weinige plekken op Curaçao waar rode mangrove groeit. Rode mangrove wordt op het Benedenwindse Eiland ‘manguel tam’ genoemd. Het zogenaamde Rif-gebied in Otrobanda (Otrabanda) is een andere plek zich nog mangrovebos op Curaçao bevindt. Otrobanda is een wijk in Willemstad.

Er bestaan veel verschillende mangrovesoorten; rode mangrove, witte mangrove en zwarte mangrove zijn de belangrijkste. De witte mangrove en zwarte mangrove staan wat verder van de waterrand dan de rode mangrove. Zij hebben ook kleinere bladeren dan de rode. De vruchten van de rode mangrove lijken op hangende potloden. Als deze vruchten vallen, komen ze in het water terecht waar ze blijven ronddrijven totdat ze een geschikte plek vinden om wortel te schieten. De witte mangrove en zwarte mangrove hebben zoutklieren in hun blad waarmee ze overtollig zout kunnen uitscheiden. De rode mangrove heeft deze bladzoutklieren niet. Opvallend aan de rode mangrove zijn diens steltwortels waarmee de rest van de plant als het ware uit het zuurstofarme slijk wordt opgetild!

Mangrovebossen zijn enorm belangrijk voor de onderwaterbiodiversiteit van Curaçao. Zij vormen namelijk de kraamkamers voor het leeuwendeel van de rifvissen. De volwassen rifvissen verlaten het koraalrif om eitjes af te zetten op de wortels van de mangrovebomen. Als de babyvisjes vervolgens hun eitjes verlaten, zijn ze in een relatief veilige omgeving met veel beschikbaar voedsel. Uiteindelijk migreren de adulten naar het rif waar ze een uniek radertje vormen in de fragiele koraalrifhabitat om op hun beurt alleen weer terug te keren naar het mangrovebos om zelf eitjes af te zetten voor een nieuwe generatie!

Hoe ziet Marriott Beach eruit?

Marriott Beach is een luxe strand met veel faciliteiten. Het strand is hagelwit, poedervormig en wordt opgesierd met vele palmbomen en cabanas. Voor het strand liggen golfbrekers waardoor er een lagune is ontstaan. Een idyllische lagune gevuld met kristalhelder oceaanwater dat betoverend turquoise gekleurd is!

Privé of openbaar?

Marriott Beach is het privéstrand van het Curaçao Marriott Beach Resort.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor de kust van Marriott Beach is een interessante duiksite gesitueerd; ‘Marriott’ genaamd. Het rif begint hier achter de golfbrekers. Het drop-off-punt ligt op een diepte van tien meter. Liefhebbers van papegaaivissen komen bij het huisrif van Marriott Beach prima aan hun trekken. Deze kleurrijke vissen met een op een papegaaiensnavel gelijkende kop, laten zich hier vaak spotten. Er bestaan heel veel soorten papegaaivissen waarbij sommige exemplaren kunnen doorgroeien tot meer dan één meter lengte! Papegaaivissen eten levend koraal. Dit koraal wordt vermalen tussen de krachtige kaken. Het geluid wat hierbij vrijkomt, is onderwater hoorbaar!

Faciliteiten

Restaurant, beachbar, strandbedden, loungebedden, parasols, toiletten, douches en bewaking.

Accommodaties

Curaçao Marriott Beach Resort

Bereikbaarheid

Marriott Beach is met de auto en het openbaar vervoer bereikbaar.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June