Playa Uniko

Playa Uniko ligt aan de serene midwestkust van Curaçao, negentien kilometer ten noordwesten van het oude centrum van Willemstad. Playa Uniko wordt ook wel Playa Unico, Boca Uniko, Boca Unico, Boka Uniko of Boka Unico genoemd. Ten zuiden van Playa Uniko ligt Kokomo Beach en ten noorden Loversbeach. Playa Uniko ligt aan de rand van een schitterend gebied waar veel verschillende soorten struiken en bomen groeien zoals de kibrahacha (Tabebuia billbergii), kadushi (Cereus repandus), dividivi (Libidibia coriaria), kalabas di mondi (Crescentia cujete) en de aloë vera (Aloe vera).

De kibrahacha is één van de mooiste boomsoorten van Curaçao. Als de kibrahacha’s bloeien, hangen er ontelbaar veel felgele bloemen aan de takken van de boom hetgeen een overweldigend gezicht is. De kibrahacha komt heel snel tot bloei; binnen een paar dagen is de hele boom geelgekleurd. Als het kortstondig regent, grijpt de kibrahacha namelijk direct zijn kans om tot volle bloei te komen. Bomen die deze voortplantingsstrategie volgen, worden noodbloeiers genoemd. Als de mogelijkheid zich voordoet, wil de kibrahacha zich dus zo snel mogelijk voortplanten!

De kadushi is een typische cactussoort die veel op de Benedenwindse Eilanden voorkomt waaronder op Curaçao. Kadushi is Papiaments en op de keper beschouwd een samengesteld woord bestaande uit ‘cactus’ en ‘dushi’ waarbij dushi ‘lief’ of ‘lekker’ betekent. De kadushi wordt door de Curaçaoënaars voor veel doeleinden gebruikt. Zo bevat de plant belangrijke mineralen als zink, magnesium en calcium die aangewend kunnen worden om vermoeidheid en gewrichtsstijfheid te bestrijden. Ook culinair speelt de kadushi een belangrijke rol op de Antillen; soep op basis van kadushi wordt er veel gegeten; doorgaans wordt deze kadushi-soep verrijkt met diverse vissoorten en schaal- en schelpdieren.

De dividivi is één van de markantste boomsoorten van Curaçao. De dividivi maakt letterlijk een diepte buiging voor de noordoostpassaatwind die over het eiland raast. Het is niet voor niets dat de dividivi ook wel waaiboom wordt genoemd. De takken van de dividivi staan is de richting waartoe de noordoostpassaatwind ze heeft gedwongen om te groeien. Het zijn prachtige bomen die het Curaçaose landschap zo kenmerkend maken!

Hoe ziet Playa Uniko eruit?

Playa Uniko is één van de meest afgelegen standjes van Curaçao. Het ligt aan een piepklein baaitje dat aan beide zijden wordt ingeklemd door indrukwekkende rotspartijen. Om uiteindelijk op het superkleine strand te komen, moet je nog een stukje afdalen tussen gladde rotsen. Het strand bestaat uit versteend koraal en stenen (klein en groot). Aan de randen van Playa Uniko bevindt zich struikgewas. Het behoeft nauwelijks betoog dat de kans erg klein is dat je andere mensen op het strand zult treffen!

Privé of openbaar?

Playa Uniko is een openbaar strand.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken.

Bereikbaarheid

Playa Uniko is te voet bereikbaar. Vanuit Kokomo Beach loopt er een pad langs de kust naar het noorden richting Playa Uniko. Dit is geen gemakkelijke route waarbij vaak delen van het pad dichtgegroeid zijn met struikgewas. Het is derhalve verstandig om met een lokale gids de route te lopen. Het strand is uiteraard ook met een boot bereikbaar.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen