Blowholes op Curaçao

Op Curaçao is een fantastisch geologisch fenomeen te aanschouwen; de zogenaamde blowholes! Blowholes zijn spuit- of blaasgaten waarbij fonteinen van oceaanwater ontstaan die tot duizelingwekkende hoogtes worden opgestuwd! Aan de oostkust van het zonovergoten eiland bevinden zich tientallen kleine blowholes en een paar grote zoals de Watamula Blowhole, Boka Tabla Blowhole, Boka Pistol Blowhole en de Supladó Blowhole! Het is zeer de moeite waard om de genoemde grote blowholes te gaan bekijken. Blijf echter wel op veilige afstand staan, want de natuurkrachten die bij dit natuurgeweld vrijkomen, zijn ongekend en kunnen daardoor gevaarlijk zijn!

Boka Pistol Blowhole

De Boka Pistol Blowhole bevindt zich in de Boka Pistol. De Boca Pistol ligt aan de noordoostkust van Curaçao. Ten noorden van Boka Pistol bevindt zich Boka Kalki. Blowholes bevinden zich niet alleen op Curaçao, maar ook op collega ABC-eilanden Bonaire en Aruba. Uiteraard is er altijd baas boven baas. Als je blowholes die zien die het water tot meer dan 35 (!) meter de lucht inspuiten, moet je Amerika en Australië zijn!

Boka Pistol Blowhole op  Curaçao
Boka Pistol Blowhole in actie!

Watamula Blowhole

De Watamula Blowhole bevindt aan de uiterste noordpunt van Curaçao. De Watamula Blowhole wordt in de volksmond ook wel ‘De Adem van Curaçao’ genoemd’. De weg naar het spuitgat is hobbelig, maar de beloning is groot. Aan deze kant van het eiland is de noordoostpassaatwind op diens maximale snelheid, waardoor de golven hoog opgestuwd worden. Met veel geweld klappen deze golven op de grillige Curaçaose kust die opgebouwd is uit versteend koraal. Aan de onderkant van de Watamula Blowhole wordt daaropvolgend het kristalheldere zeewater met enorm veel kracht door het gat geperst en oneindig ver de lucht in gespoten!

Boka Tabla Blowhole

De Boka Tabla Blowhole bevindt zich in de Boka Tabla. Boka Tabla ligt aan de noordoostkust van Curaçao. Ten noorden van Boka Tabla bevindt zich Boka Wandomi en ten zuiden Boka Kalki. Boka/Boca is Papiaments en betekent inham. Voor het ontstaan van een blaasgat moet aan twee zaken worden voldaan: de aanwezigheid van een zeegrot én een schacht die een verbinding vormt tussen de zeegrot en de buitenlucht. Als de aanstormende golven bij zeegrot arriveren, wordt het zoute water richting het spuitgat getrechterd en metershoog de lucht ingespoten!

Supladó Blowhole

De Supladó Blowhole bevindt zich aan de noordoostkust van Curaçao; iets ten noorden van Boca Patrick. Dit spuitgat ligt in het Nationaal Park Shete Boka. De Supladó Blowhole wordt in de volksmond ook wel ‘Jacuzzi’ genoemd. Bij veel Curaçaose eilandtouraanbieders staat een bezoekje aan deze fascinerende blowhole op het programma.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June