Playa Forti

Playa Forti bevindt zich aan de rustige noordwestkust van Curaçao, achtendertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Playa Forti wordt ook als Playa Fòrti geschreven. Het uitzicht over de baai is van een grote schoonheid! Ten noorden van Playa Forti ligt Playa Grandi en ten zuiden Grote Knip. Playa Forti ligt bij het kustplaatsje Westpunt. In de buurt van dit kleine dorpje bevinden zich twee bijzondere landhuizen: Landhuis Kenepa en Landhuis Daniel. Landhuis Kenepa wordt ook wel Landhuis Knip genoemd en staat bekend als het mooiste landhuis van het Benedenwindse Eiland! Over de geschiedenis van dit landhuis is veel bekend. Over de naam van Landhuis Landhuis Daniel bestaat geen consensus onder de landhuisexperts. Sommige denken dat het een verwijzing is naar de vermeende stichter van het landhuis: Daniel Ellis. Andere beweren dat het landhuis is vernoemd naar een man die schipbreuk leed voor de kust van Curaçao op Sint Daniel; een bepaalde feestdag!

Hoe ziet Playa Forti eruit?

Playa Forti is een klein strand. Het strand is opgebouwd uit fijn zand, kleine kiezelsteentjes enkele grote rotsblokken. Het strandzand is donker van kleur; hetgeen bijzonder is op Curaçao. Het aanwezige restaurant is gebouwd op de fundamenten van een voormalig Engels fort. Via een fraaigekleurde trap kom je op het strand terecht.

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, snorkelen, duiken en klifspringen. Het is mogelijk om bij Playa Forti een klifsprong te maken vanaf een hoogte van twaalf meter. Voor mensen die geen last hebben van hoogtevrees is dat een waanzinnige ervaring! Maar pas wel goed op; het is niet ongevaarlijk! De popgroep ‘Diverse Sauzen’ schreef het nummer ‘Chillen op de Antillen’. In dit nummer komt de tekst ‘Bij Playa Forti gaan we springen’ voor. Klifspringen is hede ten dag een officiële wedstrijdsport die ressorteert onder de wereldkampioenschappen zwemsporten. Klifspringen wordt ook wel klifduiken of high diving genoemd. Klifduikers kunnen sprongen maken tot wel dertig meter waarbij snelheden kunnen worden bereikt van meer dan honderd kilometer per uur!

Faciliteiten

Restaurant, palapas (rieten parasols) en picknicktafels. De kans op het spotten van zeeschildpadden is vrij groot bij Playa Forti.

Bereikbaarheid

Playa Forti is met de auto bereikbaar. Er zijn beperkte parkeerplaatsen aanwezig bij het strand.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen