Daaibooi Beach

Daaibooi Beach bevindt zich aan de serene noordwestkust van Curaçao, twintig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Het strand ligt in een sprookjesachtige inham die omgeven wordt door indrukwekkende rotspartijen. Daaibooi Beach is ook bekend onder de namen Daaibooi of Playa Daaibooi. Ten tijde van de West-Indische Compagnie (WIC) speelde Daaibooi Beach een belangrijke rol bij het vervoer van de producten die werden geoogst op plantages die in buurt lagen. Van deze Hollandse aanwezigheid zijn nog verschillende sporen bij het strand te zien zoals diverse muurtjes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Curaçao beschermd door de Amerikanen. Op het Benedenwindse Eiland stond een grote olieraffinaderij die de Amerikaanse luchtvloot van brandstof voorzag. Curaçao was dus van groot militair strategisch belang. Rondom Daaibooi Beach zijn nog de restanten te zien van deze Amerikaanse aanwezigheid!

Hoe ziet Daaibooi Beach eruit?

Daaibooi Beach is een klein en rustig strand. Het strand bestaat uit fijn zand, grove kiezels en versteend koraal. Het water is ondiep en azuurblauw gekleurd. Het strand wordt opgesierd door prachtige palmbomen die voor een aangename schaduw zorgen. Bij het strand is ook een houten pier aanwezig; op deze manier is het mogelijk om het oceaanwater te betreden. Rond Daaibooi Beach zijn veel vogels te spotten. Zo is het leuk om te zien hoe pelikanen nietsvermoedende visjes uit het water lepelen! Daarnaast bestaat er een kans om er groene leguanen te zien! Groene leguanen zijn prehistorisch ogende reptielen! Daaibooi Beach is ook een strand waar de karetschildpad haar eitjes afzet! De karetschildpad is één van de zeven zeeschildpadden die de wereld rijk is. De ander zes zijn de groene zeeschildpad, platrugschildpad, warana, Kemps zeeschildpad, dikkopschildpad en lederschildpad!

Privé of openbaar?

Daaibooi Beach is een openbaar strand en voor iedereen toegankelijk.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, snorkelen, duiken en diepzeevissen. Voor snorkelaars en duikers is Daaibooi Beach een waar paradijs; er zijn heel veel vissen te zien. De kans is vrij groot dat je tussen zeeschildpadden zwemt/snorkelt/duikt; een machtige ervaring! Deze majestueuze zeereptielen laten zich namelijk vrij vaak spotten bij Daaibooi Beach! Sommige mensen vinden het leuk om te gaan diepzeevissen. Vanaf Daaibooi Beach worden vistochtjes georganiseerd!

Faciliteiten

Strandtent, snackbar, strandbedden, palapas (rieten parasols), picknicktafels, douche, toilet en duikschool.

Bereikbaarheid

Daaibooi Beach is met de auto bereikbaar. Er is een parkeerplaats aanwezig die bewaakt wordt.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen