LionsDive Beach

LionsDive Beach is een betoverend strand dat zich aan de vredige zuidwestkust van Curaçao bevindt, twaalf kilometer ten zuiden van het historische centrum van Willemstad. Tegenwoordig is LionsDive Beach één van de stranden van Seaquarium Beach ook wel als Sea Aquarium Beach geschreven. LionsDive Beach is het zuidelijk deel en Cabana Beach behelst het noordelijke deel. Het tussengedeelte is het domein van Mambo Beach ook wel Mambo’s genoemd. Deze delen tezamen vormen het langste witte zandstrand van Curaçao! Iets ten zuiden van LionsDive Beach zijn het Curaçao Sea Aquarium en de Dolphin Academy gesitueerd.

Hoe ziet LionsDive Beach eruit?

Op LionsDive Beach vind je alles wat je graag wil vinden op een Caribisch strand: hagelwit zand, wuivende palmbomen, rieten parasols en een oceaan die glashelder en azuurblauw gekleurd is. Doordat vóór het strand een natuurlijke golfbreker is aangelegd in de vorm van rotsblokken, is er een betoverende lagune ontstaan. Een lagune die gevrijwaard is van hoge golven en sterke stromingen en daardoor tot een veilige plaats is verworden voor waterrecreatie voor jong en oud. In de lagune is ook een haventje aanwezig plus een opening in de golfbreker waardoor bootjes de Caribische Zee kunnen opstomen.

Privé of openbaar?

LionsDive Beach is het privéstrand van het LionsDive Beach Resort.

Mogelijkheden

Pootjebaden, zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars is het interessant om de LionsDive Beach-lagune te ontdekken. Het leeuwendeel van het maritieme leven in de baai, houdt zich op bij de rotsige golfbreker; daar vinden ze voedsel en beschutting. Op het strand is een snorkel- en duikoperator aanwezig; zij maken snorkel- en duiktripjes mogelijk naar de hotspots die zich buiten de lagune bevinden. Eén van die toplocaties is Shipwreck Point.

Shipwreck Point is een duiklocatie die zich bevindt tussen LionsDive Beach en het Curaçao Sea Aquarium. Op de keper beschouwd een duikstek die vlakbij het strand ligt. Zoals de naam al doet vermoeden zijn hier verschillende scheepswrakken te bewonderen; in totaal drie stuks; twee sleepbootjes plus de ketel van de SS Oranje Nassau. De SS Oranje Nassau was een stoomschip van de Koninklijke West-Indische Maildienst dat in 1906 voor de kust van het Benedenwindse Eiland verging gedurende een zware storm. Van het SS Oranje Nassau-wrak is alleen nog maar de ketel over. Deze stoomketel ligt op een diepte van zes meter. In de buurt van de SS Oranje Nassau-ketel liggen nog een schroef en anker. De twee sleepbootwrakken liggen veel dieper; op ongeveer vijftig meter diepte. Door deze diepte zijn de sleepbootwraken alleen geschikt voor technische duikers.

Rondom bovengenoemde wrakken bevindt zich volop leven; één van vissoorten die je er vaak zult spotten, is de koraalduivel. De koraalduivel is één van de mooiste vissoorten van de oceaan, maar ook een plaag in de wateren die Curaçao omspoelt. De koraalduivel hoort van origine namelijk niet thuis in de Caribische Zee. Doordat koraalduivels amper natuurlijke vijanden hebben, zich razendsnel voorplanten en een onverzadigbare vraatzucht hebben, vormen ze nu een groot probleem in de gehele Caraïben!

Faciliteiten

Restaurant, beachbar, strandbedden, loungebedden, cabanas, parasols, toiletten, douches, snorkel- en duikoperator en bewaking.

Accommodaties

LionsDive Beach Resort.

Bereikbaarheid

LionsDive Beach is met de auto en het openbaar vervoer bereikbaar.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen