Stranden van Curaçao

Toeristen die lekker willen luieren op hagelwitte stranden in de tropenzon zijn op Curaçao op het juiste adres. Curaçao telt ongeveer veertig gevarieerde stranden. Dit zijn grote stranden, kleine stranden, zandstanden, koraalsteenstranden, opgespoten stranden, stranden die opgesierd zijn met palmbomen, stranden die populair zijn bij toeristen en stranden die veel bezocht worden door de plaatselijke bevolking. Topless zonnebaden is verboden op het eiland maar bij sommige openbare stranden wordt het wel gedoogd.

Strand van Curaçao
Aan de westkant van het eiland liggen de rustige stranden vaak verscholen achter groene heuvels zoals bij dit strand.

Niet alle stranden zijn gratis toegankelijk

Voor een aantal stranden op Curaçao moet er entree betaald worden. Dit zijn wel de stranden die er goed bij liggen en waar onderhoud aan wordt gepleegd. Meestal betaal je per persoon maar bij een aantal stranden betaal je per auto. Vaak is een strandbedje bij de prijs inbegrepen maar soms moet je hiervoor extra betalen. Gelukkig zijn er ook voldoende stranden op het eiland waar de toegang gratis is. Vooral de stranden richting Westpunt zijn meestal gratis toegankelijk. Deze zandstranden zijn zeer populair bij de lokale bevolking. Het is er meestal reuze gezellig.

De mooiste stranden van Curaçao

Tip! Bezoek de mooiste stranden!

Wat dacht je van een tour die je langs de allermooiste stranden van Curaçao brengt? Dat kan bij Guide and Go! Deze tour brengt je langs de drie beste en mooiste parelwitte stranden van het eiland. Vanzelfsprekend krijg je de tijd om er te snorkelen. De gids vertelt je alles over de stranden en natuurlijk weet ze antwoord op al je vragen over Curaçao. Neem je zonnebrand en camera maar mee want dit wordt een onvergetelijke dag! Meer info & Boeken

Faciliteiten op de stranden

Een groot deel van de stranden op Curaçao hebben goede faciliteiten zoals parasols, ligstoelen, bankjes en sanitair. Bij de stranden rondom Willemstad zijn vaak restaurants aanwezig of er zijn andere mogelijkheden om van hapjes en drankjes te genieten. Op de stranden die wat verder af liggen van de hoofdstad van Curaçao zijn beperkte of geen voorzieningen aanwezig.

Stranden van Curaçao
De stranden van Curaçao zijn paradijselijk mooi.

Stranden gelegen in het noorden van Curaçao

Playa Gipy bevindt zich aan het uiterste noordpuntje van Curaçao, drieënveertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad.

Stranden gelegen op Klein Curaçao

Het prachtige eilandje Klein Curaçao ligt op ongeveer tien kilometer afstand van Curaçao.

Stranden gelegen in het midden van Curaçao

In het midden van Curaçao liggen drie stranden die vooral populair zijn bij toeristen op het eiland. Bij deze zandstranden tref je uitstekende faciliteiten. De stranden liggen ten westen van Willemstad en het kan er soms behoorlijk druk zijn.

Stranden gelegen in het oosten van Curaçao

In het oosten van Curaçao liggen de meest toeristische stranden van het eiland. Op en bij deze zandstranden is altijd wel wat te beleven en er zijn goede faciliteiten. Het zijn wel de minst natuurlijke stranden van het eiland. Bij de Jan Thiel Baai zijn uitstekende snorkelmogelijkheden. Je treft er een prachtig koraalrif en je ziet op deze plek veel tropische vissen. Dus neem zeker je snorkelspullen en onderwatercamera mee!

Stranden gelegen in het westen van Curaçao

De stranden in het westen hebben de mooiste ligging en zijn het meest natuurlijk. Wil je graag snorkelen of duiken? Dan zijn de stranden in het westen hiervoor het beste geschikt. Op ongeveer één uur autorijden vanaf het centrum van Willemstad richting het noordwesten van het eiland, ligt een van de meest spectaculaire stranden van Curaçao: Grote Knip.

Duiken op Curaçao
Bij de stranden in het westen op het eiland zijn de beste duikmogelijkheden.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen