Playa Hundu

Playa Hundu ligt aan de noordwestkust van Curaçao, dertig kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Willemstad. Playa Hundu wordt ook wel ‘Het Diepe Strand’ genoemd. Ten noorden van Playa Hundu ligt Santa Martha Beach en ten zuiden Playa Manzaliña. Playa Hundu ligt vlak in de buurt van de plaatsjes Soto, Barber en Santa Cruz.

Hoe ziet Playa Hundu eruit?

Playa Hundu is een afgelegen strandje; de kans is groot dat je de enige bezoeker bent. Het strand bestaat uit zand en versteend koraal. Aan de randen van Playa Hundu groeien bomen die voor de nodige schaduw zorgen. Playa Hundu gaat langzaam over in een azuurblauwgekleurde oceaan!

Privé of openbaar?

Playa Hundu is een openbaar strand.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is Playa Hundu een toplocatie. Er staat een beperkte tot sterke stroming en het onderwaterzicht bedraagt ongeveer vijfentwintig meter. Playa Hundu staat bekend om de grote aanwezigheid van zeekomkommers, Franse keizersvissen en grote barracuda’s!

Zeekomkommers zijn ongewervelde dieren die onder de stekelhuidigen ressorteren. Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt het uiterlijk van een zeekomkommer op dat van een komkommer. Het zijn beestjes die alleen maar in zoutwater kunnen leven; in zoetwater of op het droge gaan ze dood. In de Caribische Zee die Curaçao omspoelt, leven verschillende soorten zeekomkommers waaronder de ezelmestzeekomkommer (Holothuria mexicana). De ezelmestzeekomkommer kan een lengte bereiken van meer dan vijftig centimeter en leeft op een diepte tussen de twee en tien meter. De natuurlijke habitat van de ezelmestzeekomkommer is heel divers; dat varieert van zandige zeebodems tot zeegrasvelden, koraalriffen en mangrovebossen. De ezelmestzeekomkommer voedt zich met verschillende kleine organismen (algen, et cetera) en afvalstoffen; derhalve speelt hij een belangrijke rol bij het opruimen van dood organisch materiaal in een maritieme omgeving!

Franse keizersvissen (Pomacanthus Paru) behoren tot de mooiste en meest kleurrijke vissen van Curaçao. Het zijn vissen die onder de engel- of keizersvissen ressorteren. De Franse keizersvis kan meer veertig centimeter groot worden. Het zijn vissen met een plat lichaam met een rug- en aarsvin die puntig uitloopt. De schubben van de Franse keizersvis zijn goudomrand. De ogen zitten in een blauwgekleurde kop en zijn geelomrand. Op het menu van de Franse keizersvis staan onder andere koraal (zacht), algen en sponzen. Als ze jong zijn, vervullen ze een belangrijke taak in het ecosysteem van de oceaan; namelijk dat van poetsvissen! Potentiële klanten zijn doktersvissen, zeebaarzen, horsmakrelen en murenen. Saillant detail: als de juveniele Franse keizersvis klaar is met zijn poetswerkzaamheden, wordt zijn klant aangeraakt met een borstvin!

De grote barracuda’s (Sphyraena barracuda) staan bekend onder veel andere namen zoals grote zeesnoeken en zeetijgers. Het zijn vissen die een lengte kunnen krijgen die de twee meter kan overstijgen bij een gewicht van meer dan vijftig kilogram! Gemiddeld zijn deze gevaarlijk ogende zeerovers echter één meter lang. Bijvoorkeur leven ze in groepen waardoor ze efficiënter kunnen jagen. Bij de jacht spelen hun ogen een belangrijke rol; de grote barracuda is namelijk gezegend met een uitmuntend gezichtsvermogen!

Bereikbaarheid

Playa Hundu is met de auto en boot bereikbaar. Bij het strand zijn beperkte parkeermogelijkheden.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.0! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen