Snorkelen op Curaçao

Curaçao staat bekend om zijn hagelwitte stranden, kosmopolitische hoofdstad Willemstad, koloniale landhuizen en uitbundig carnavalsfeest. Dat het middelste ABC-eiland ook een fantastische onderwaterwereld heeft, is één van de best bewaarde geheimen van de regio. Curaçao kan namelijk met het grootste gemak van de wereld als snorkel- en duiklocatie met Bonaire in competitie.

Snorkelen op Curaçao
Op Curaçao kun je fantastisch snorkelen. Deze foto maakten we in het koraalrif van de Jan Thiel Baai.

Snorkelen op Curaçao is geweldig

Om van de Curaçaose onderwaterwereld te kunnen genieten is het overigens niet noodzakelijk om jezelf in een duikersoutfit te hijsen en een duikerscursus te volgen. Ook met alleen een snorkeluitrusting kom je oog in oog te staan met betoverende papegaaivissen, elegante zeepaardjes, mythische hengelaars visjes, imponerende barracuda’s en talloze andere bijzondere bewoners van het koraalrif. Met een beetje geluk spot je zelfs dolfijnen of zeeschildpadden, uiteraard een onvergetelijke ervaring! De mooiste delen van rif bevinden zich niet op grote dieptes, maar zijn vanaf het wateroppervlak goed te bekijken en eventueel te fotograferen of filmen. Snorkelaars die bovendien de vaardigheid bezitten om een hoekduikje te maken, kunnen dichter bij het koraal komen dat op zich op grotere dieptes bevindt.

Koraalrifvissen Curaçao
Tijdens het snorkelen zie je de mooiste vissen voorbij zwemmen.

Vijfenzestig snorkelspots

Het grootste Benedenwindse eiland kent overigens meer dan vijfenzestig verschillende snorkelspots, waar je heerlijk in de water kunt ronddobberen. De meeste snorkelspots liggen niet ver van de kant af, je hoeft dus niet eerst ver te zwemmen. Je kunt snorkelspulletjes in de koffer vanuit Nederland meenemen, maar er zijn op Curaçao ook voldoende duikscholen waar je snorkels, maskers en vinnen kunt huren.

Goede voorbereiding

Het water op Curaçao is kristalhelder en heeft een aangename temperatuur, een wetsuit is dus niet nodig. Het is overigens wel aan te raden om niet alleen te gaan snorkelen. Evenals bij sportduiken kun je het beste met een buddy te water gaan. Er kan namelijk altijd een medisch probleem optreden, bijvoorbeeld een verlammende krampaanval. Zelfs de meest ervaren zwemmer, snorkelaar of duiker komt dan in grote problemen. Een buddy kan dan van levensbelang zijn.

Snorkelen op Curaçao
Het water is kristal helder zodat je maximaal kunt genieten van het koraal.

De immer aanwezige zon op Curaçao is één van de redenen waarom mensen massaal naar het eiland togen. De temperatuur op Curaçao is altijd rond de dertig graden Celsius, echter door de immer aanwezige passaatwinden voelt het erg aangenaam. Maar daar schuilt ook een gevaar. Een onbeschermde huid kan snel verbranden zonder dat je daar in eerste instantie erg in hebt. Het is daarom belangrijk om de huid goed voor te bereiden als je de zon in gaat, óók als je gaat snorkelen. Als je aan het snorkelen bent kan de zon zijn stralen doorlopend afvuren op een onbedekte rug. Een rug die ook nog eens bij tijd en wijle een laagje water over zich heen krijgt, hetgeen een versnelling aan het verbrandingsproces geeft. Het is daarom belangrijk om de rug en ledematen goed in te smeren met een waterafstotende zonnebrandcrème of T-shirt te dragen als je te water gaat om te snorkelen.

Zeeschildpad

Column: Gigantische zeeschildpadden op Curaçao

"Gelukkig laat men op Curaçao de zeeschildpadden met rust en probeert men zoveel mogelijk data te verzamelen van de in het water rondzwemmende dieren en van de exemplaren die aan de Curaçaose stranden hun eitjes afzetten..."
Lees column

Bonaire

Wie aan duiken en snorkelen denkt binnen de Caribische archipel, denkt in eerste instantie aan Bonaire. Jaarlijks vliegen tienduizenden onderwatersportliefhebbers naar dit boemerangvormige Nederlandse eiland om daar van de onaangetaste koraalriffen en zijn kleurrijke bewoners te genieten. Bonaire heeft talloze kantduiklocaties waardoor je op een heel gemakkelijke manier het water kunt betreden en vrijwel direct omringd wordt door honderden kleurrijke vissen en andere zeebewoners.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June