Landhuizen op Curaçao

Aan het begin van de 19de eeuw waren er op Curaçao ongeveer 400 plantages aanwezig. Op deze landerijen werden pinda’s, maïs, kokos, koffie, suikerriet en verschillende soorten fruit verbouwd. Daarnaast waren er op het eiland verschillende zoutpannen waar zeezout uit geoogst werd. Op een groot deel van de plantages lieten de plantage-eigenaren statige plantagehuizen bouwen. Op Curaçao wordt overigens het woord plantagehuis niet gebezigd maar spreekt men van landhuizen. Het type landhuizen dat op Curaçao staat is uniek in de wereld.

Landhuis op CuraçaoLandhuis op Curaçao

De landhuizen werden meestal op heuvels gebouwd. Hierdoor kon de eigenaar (de shon) zijn plantage goed overzien. Bovendien werd het landhuis dan goed gekoeld door de passaatwind. De landhuizen werden gemaakt van koraal en baksteen. Voor de typische zadeldaken werden Nederlandse dakpannen gebruikt. Het zware werk op de plantages werd uitgevoerd door slaven. Rondom het landhuis lagen de pakhuizen en de hutten voor de slaven.

55 landhuizen op Curaçao

Van de 100 landhuizen die ooit op Caribische eiland zijn gebouwd zijn er nu nog maar 55 over. Een deel van deze landhuizen is voor het publiek opengesteld. Het einde van de plantages werd ingeluid na de afschaffing van de slavernij. Langzamerhand verdwenen toen de plantages. Hierdoor kwamen ook de landhuizen in zwaar weer terecht.

Wat zijn de bekendste landhuizen op Curaçao die te bezoeken zijn?

Hieronder tref je een overzicht van populaire landhuizen op Curaçao die bezocht kunnen worden.

Andere landhuizen op Curaçao

Hieronder tref je een overzicht van een aantal fraaie landhuizen op Curaçao die niet toegankelijk zijn voor bezoekers.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen