Landhuis Granbeeuw

Het historisch centrum van Willemstad wordt gevormd door de wijken Punda en Otrobanda. Sinds 1886 worden deze wijken met elkaar verbonden via de Koningin Emmabrug: een unieke pontonbrug. Ten noordoosten van het historisch centrum van Willemstad bevindt zich Landhuis Granbeeuw. Landhuis Granbeeuw heeft als bijnaam Landhuis Sint Jansberg. Vlak in de buurt van Landhuis Granbeeuw liggen twee andere monumentale landhuizen: Landhuis De Hoop en Landhuis Semicok. Landhuis De Hoop heeft als bijnaam Landhuis Che Che. Landhuis Semicok heeft als bijnamen Landhuis Welbedacht en Landhuis Symenkok.

Beschrijving

Landhuis Granbeeuw is in zijn oorspronkelijke status nog volledig aanwezig. De kern van het landhuis heeft een schilddak. Het schilddak bezit geen dakkapellen. Aan alle zijden van Landhuis Granbeeuw bevinden zich galerijen. Deze galerijen bezitten een lessenaarsdak. De muren van het landhuis zijn okergeel gekleurd. De daken hebben een blauwe kleur. De deuren, raamluiken en daklijsten zijn wit.

Historie

Het bouwjaar van Landhuis Granbeeuw is onbekend. Rond 1858 was het landhuis eigendom van S. Granbeeuw. Aan deze eigenaar heeft het landhuis zijn naam te danken. Landhuis Granbeeuw bevond zich in een boomgaard en was omringd door waterputten, windmolens en dammen. Aan het begin van deze eeuw is het landhuis grondig gerestaureerd. Het landhuis heeft in de loop van de tijd gediend als woonhuis, bejaardenhuis en recreatiecentrum.

De Colombiaanse zakenman Montana kocht in 2018 Landhuis Granbeeuw en begon er een lokale bierbrouwerij: Brouwerij Montana Curaçao. Op dit moment is Brouwerij Montana Curaçao de enige bierbrouwerij van het Benedenwindse Eiland. Vroeger stond er een andere bierbrouwer op Curaçao.

Antilliaanse Brouwerij

Tussen 1960 en 2005 werd er in Willemstad bier gebrouwen door de Antilliaanse Brouwerij. Deze brouwerij werd in 1960 opgericht door de Amstel Brouwerij. De Antilliaanse Brouwerij brouwde drie soorten bier voor de lokale markt: Amstel bier, Amstel Malta en Green Sands. In 1968 kwam de Amstel Brouwerij in handen van Heineken. Daarmee was de Antilliaanse Brouwerij ook onderdeel geworden van de op één na grootste bierbrouwer van de wereld.

In 1994 werden er ook buitenlandse bieren toegelaten op de Curaçaose biermarkt. Met name het Venezolaanse Polar werd razend populair op het ABC-eiland waardoor de omzet van de Antilliaanse Brouwerij sterk daalde. Om meer omzet te genereren introduceerde de Antilliaanse Brouwerij in 1998 een nieuw biertje: Amstel Bright. Amstel Bright werd anderhalf jaar later ook op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Toch was de Antilliaanse Brouwerij niet meer te redden: in 2005 werd de brouwerij gesloten. Vandaag de dag is Polar bier nog steeds het meest gedronken biertje op Curaçao!

Huidige functie

Bij Montana Bierhuis Village Curaçao kun je meer te weten komen over het brouwproces van Brouwerij Montana Curaçao. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om verschillende biersoorten te proeven. Daarnaast kun je een hapje eten in Montana Bierhuis Village Curaçao waarbij de mogelijkheid bestaat om lokale Curaçaose gerechten te proeven. Daarnaast kun je er biljart spelen. Als klap op de vuurpijl worden er in Montana Bierhuis Village Curaçao leuke feesten georganiseerd.

Toegankelijkheid

Landhuis Granbeeuw en het terrein zijn toegankelijk voor het publiek.

Adres

Cas Coraweg z/n, Willemstad, Curaçao.

Terug naar het overzicht landhuizen op Curaçao.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen