Landhuis Bloemhof

Landhuis Bloemhof dateert uit de 18de eeuw. Vroeger heette Landhuis Bloemhof ‘Nooit gedacht’. Landhuis Bloemhof is geen groot landhuis oftewel plantagehuis. Landhuis Bloemhof stond op een zogenaamde waterplantage. Op het terrein werd water opgevangen tussen twee dammen. Het opgevangen water werd vervolgens verkocht.

Blue Curaçao

Wat verder in de tijd werd er op de plantage van Landhuis Bloemhof ‘laraha’ verbouwd. Laraha is een bepaald soort citrusvrucht (een zure sinaasappel) die onder andere gebruikt wordt voor het maken van likeuren, waaronder de beroemde Blue Curaçao oftewel Blauwe Curaçao. Laraha is één van de belangrijkste ingrediënten voor het maken van Blue Curaçao. Naast Blue Curaçao is de likeur die ze van laraha maken ook te verkrijgen in andere kleuren zoals oranje, blauw, geel, groen en rood.

Sinds 1896 wordt Blue Curaçao gemaakt op Landhuis Chobolobo, één van de andere indrukwekkende Curaçaose landhuizen. Het is wel bijzonder om te vermelden dat de laraha’s op Chobolobo niet met metalen messen worden versneden, maar met houten messen. Dit om een ongewenste oxidatie te vóórkomen. De flessen Blue Curaçao worden op Chobolobo nog met de hand gevuld en tenslotte met kurken voorzien.

May Henriquez

Zoals alle Curaçaose landhuizen is ook Landhuis Bloemhof door de eeuwen heen vaak van eigenaar gewisseld. Sinds 1919 is het landhuis echter eigendom van de vooraanstaande familie Henriquez. Eén van leden van de Henriquez-familie die een tijd lang in Landhuis Bloemhof woonde was May Henriquez. May Henriquez was schrijfster die in het Papiaments schreef en daarnaast was zij een zeer talentvolle beeldhouwster.

Door haar toedoen werd Landhuis Bloemhof in de jaren vijftig van de vorige eeuw een bekende ontmoetingsplaats voor schrijvers, dichters, schilders, beeldhouwers en andere kunstenaars. Er zag in die tijd zelfs een echte Curaçaose kunstenaarsstroming het levenslicht: Trappisten. Tegenwoordig is Landhuis Bloemhof een museum annex galerie.

Het is ook mogelijk om het atelier van May Henriquez te bekijken in het landhuis. Het atelier is nog in de exacte staat bewaard gebleven uit de tijd dat May Henriquez er voor het laatst werkte in de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Toegankelijkheid

Landhuis Bloemhof is een schitterend landhuis om te bezichtigen; van de buitenkant, maar ook van de binnenkant. In de tuin van het landhuis staan een bijzonder fraai badhuis. In Landhuis Bloemhof staat veel kunst en antiek (ook uit Venezuela). Daarnaast is er ook een rijk gevulde bibliotheek aanwezig met veel (kunst)boeken. Het leeuwendeel van de boeken is geschreven in het Papiaments. Bovendien is er een klein winkeltje aanwezig waar je prachtige boeken over het eiland kunt kopen. Iedereen die Landhuis Bloemhof wil bezoeken is er van dinsdag tot en met zaterdag welkom van 09.00 tot 14.00 uur.

Terug naar het overzicht landhuizen op Curaçao.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.5! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties