Landhuis Brievengat

In het noorden van hoofdstad Willemstad van Curaçao ligt de wijk Brievengat. Op steenworp afstand van Brievengat ligt één van de beroemdste plantagehuizen oftewel landhuizen van Curaçao: het 18de eeuwse Landhuis Brievengat.

Beschrijving

Landhuis Brievengat ligt strategisch op een verhoogd plateau. Aan de voorkant en aan achterkant is het landhuis opgesierd met fraaie zuilengalerijen. De voorkant van Landhuis Brievengat heeft veel weg van een kasteel met twee vierkante wachttorens en een breed terras. De wachttorens werden niet alleen gebruikt om de wacht te houden, er werden ook slaven voor straf in opgesloten.

Historie

Landhuis Brievengat werd in 1750 gebouwd. In het verleden telde de plantage van het landhuis een grootte van maar liefst vijfhonderd hectare en was daarmee één van de grootste plantages van het Caribische eiland. De plantage werd gebruikt voor het verbouwen van gewassen en voor het houden van vee. Het belangrijkste gewas dat op de plantage werd verbouwd was aloë vera.

Het jaar 1877 was een rampjaar voor Landhuis Brievengat. In dat jaar trok er een zware orkaan over Curaçao heen waarbij ook Landhuis Brievengat zwaar beschadigd werd. Het had niet veel gescheeld of het landhuis was met de grond gelijk gemaakt.

Toentertijd was oliemaatschappij Shell de eigenaar van het pand en zij wilde van het zwaar gehavende gebouw af. Gelukkig werd Landhuis Brievengat niet afgebroken, maar aan een erfgoedstichting geschonken. Deze stichting zorgde ervoor dat het beschadigde landhuis weer volledig werd hersteld en behouden bleef voor toekomstige generaties.

Toegankelijkheid

Lange tijd was er in Landhuis Brievengat een museum gevestigd. Dat museum sloot in 2000 haar deuren. In 2006 is Landhuis Brievengat grondig gerenoveerd en sindsdien wordt het uitgebaat als een horecagelegenheid. In Landhuis Brievengat is het nu mogelijk om bruiloften of andere feesten te vieren.

Terug naar het overzicht landhuizen op Curaçao.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? KLM vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras