Landhuis Bever bevindt zich in het zuidwesten van Curaçao; in Willemstad. Het landhuis ligt ingeklemd tussen de Rooi Catootjeweg en de Pos Cabaiweg. Iets ten zuidoosten van Landhuis Bever bevindt zich Landhuis Pos Cabai. Op steenworp afstand bevond zich Landhuis Meerwijk. Helaas is dit landhuis in 1812 afgebroken. Er wordt nog wel onderzoek naar Landhuis Meerwijk gedaan; naar diens geschiedenis. Verder liggen ook Landhuis Rooi Catootje, Landhuis Gaito en Landhuis Zuikertuintje vlak in de buurt van Landhuis Bever. De bijnamen van Landhuis Bever luiden Schoongezicht en Buena Vista.
Landhuis Bever ligt op een kleine heuveltop in de bebouwde kom van Willemstad; ten noordoosten van het Schottegat. De heuvel heet Wiltschutborgh en ligt bij Pos Cabai. Het landhuis is T-vormig, heeft een tuitgevel, bezit een zadeldak met vier dakkapellen en is een officieel monument van Curaçao. Het zadeldak bedekt overigens niet het hele landhuis, alleen het kerngedeelte. Aan drie zijden bevinden zich galerijen die een lessenaarsdak hebben. De keuken heeft een aparte bijkeuken. De oostzijde van het landhuis heeft een zijvleugel. Deze zijvleugel heeft een tentdak. Aan de zuidzijde bevindt zich de hoofdingang. Deze hoofdingang bevindt zich in een vestibule die uitgebouwd is. Deze entreehal wordt aan beide kanten geflankeerd door een klein terras.
Op de Wiltschutborgh-heuvel waar nu het landhuis staat, stond eerst een klein fort. Wat verder in de tijd werd er een houten huisje gebouwd; Buena Vista genaamd. Dit huis werd gebouwd voor twee militairen met de rang; cornet over de ruyterye (cornet over de ruiterij). Een cornet over de ruiterij was de commandant van de ruiters. Deze ruiters hielden wacht bij de baaien van Curaçao. We praten over het einde van de 17de eeuw en de kaapvaart was toen nog volop operationeel. De ruiters moesten ook berichten over het eiland rondbrengen. Het hoofdkwartier van de ruiters bevond zich in het zogenaamde ruiterskwartier.
De twee cornetten (kornetten) zijn uiteindelijk ook op het terrein begraven; aan de westzijde van het landhuis bevinden zich nog twee 17de eeuwse graven. Naast de twee cornetten ligt hier ook één van de cornet-echtgenotes begraven. De namen van de twee cornetten zijn bekend: Jan Pietersz van Oxfort en Thomas Pietersz. Jan Pietersz van Oxford kwam oorspronkelijk uit Oxfort en werd daarom van Oxfort genoemd; hij stierf in 1684. Naar alle waarschijnlijkheid was Thomas Pietersz zijn zoon; hij overleed in 1697. Johanna Mattias was de vrouw van Jan Pietersz van Oxfort; zij stierf in 1698. Er zijn dus drie personen in twee graven begraven. De graven zijn heel bijzonder; het zijn namelijk de oudste graven die zich op Curaçao bevinden.
Uiteindelijk is het houten huis afgebroken en werd Landhuis Bever gebouwd. Het landhuis werd rond 1812 gebouwd en was een buitenverblijf met als plantage een kleine tuin. Op het terrein bevinden zich twee cilindrische waterputten en een houten verblijf voor bedienden. Het historische huis is vernoemd naar Daniël Beevers: een vroegere eigenaar. Het oorspronkelijke landhuis is nog volledig aanwezig. Landhuis Bever werd in 2015 grondig gerestaureerd. Het landhuis was toentertijd in het bezit van een zakenman.
Onbekend.
Het terrein en het landhuis zijn niet toegankelijk voor publiek. Landhuis Bever is met een auto bereikbaar.
Pos Cabaiweg z/n, Willemstad
Terug naar het overzicht landhuizen op Curaçao.