Landhuis Barber

Landhuis Barber is in velerlei opzichten een bijzonder landhuis. Was het alleen al om het feit dat achter het landhuis de oudste boom van het Caribische eiland valt te bewonderen. Het is een kapokboom van meer dan vier eeuwen oud. Deze boom staat in het ‘Hofi Pastor Park’. Feitelijk is het Hofi Pastor Park een oude boomgaard.

Eén van de bijnamen van Landhuis Barber is ‘Cabrietenberg’. Landhuis Barber is nog volledig aanwezig, verkeert in een goede staat en is een officieel monument van Curaçao.

Beschrijving

Aanvankelijk bestond de kern van Landhuis Barber uit één verdieping. Wat verder in de tijd is een tweede verdieping toegevoegd aan Landhuis Barber. Landhuis Barber is in het bezit van een zadeldak, een zadeldak dat niet is voorzien van dakkapellen. Landhuis Barber heeft aan de zuid- en noordzijde een galerij. Deze galerij is in het bezit van een lessenaarsdak. Het landhuis is verder voorzien van een tuitgevel.

Historie

Barbara Boom-Exteen stichtte in 1711 plantage Barber. Barbara Boom-Exteen was de dochter van de eigenaar van een andere plantage op het eiland. Dit was plantage Ascencion. Landhuis Barber stond aan de rand van de plantage.

Plantage Barber had een grootte van 283 hectare en werd aanvankelijk gebruikt om wol te produceren. Later werden er op de plantage ook agaveplanten gekweekt voor de fabricage van sisal. Sisal is een vezel die gebruikt kan worden voor het maken van onder andere touwen.

Pastoor Niewindt kocht in 1833 plantage Barber. Landhuis Barber kreeg hierdoor een andere functie; het werd een seminarie en school. Dit was ook de tijd dat de tweede verdieping op het landhuis werd gebouwd. Op deze manier ontstond er huisvestingsruimte voor de priesterstudenten.

De Curaçaose overheid kocht in 1913 plantage Barder, maar het landhuis bleef in het bezit van de Rooms-katholieke kerk. Vanaf die tijd, tot en met de dag van vandaag wordt Landhuis Barber gebruikt als pastorie.

Huidige functie

Landhuis Barber wordt gebruikt als pastorie.

Toegankelijkheid

Het terrein rondom Landhuis Barber is toegankelijk voor het publiek. Het landhuis zelf daarentegen is niet toegankelijk voor belangstellenden. Landhuis Barber is met de auto te bereiken en is in het bezit van parkeerplaatsen.

Ligging en adres

Landhuis Barber bevindt zich in de bebouwde kom van het plaatsje Barber, aan de Weg naar de Westpunt z/n.

Terug naar het overzicht landhuizen op Curaçao.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? KLM vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras