Waterfort

Curaçao kent een zeer rijke geschiedenis die zijn sporen duidelijk heeft achtergelaten op het zonovergoten eiland. Derhalve vormt het Benedenwindse Eiland een toplocatie voor mensen die van cultuur en architectuur houden. Na Cuba bezit Curaçao zelfs het grootste culturele erfgoed van de gehele Caribische archipel, een gebied dat uit meer dan duizend bewoonde en onbewoonde eilanden bestaat! De absolute historische pareltjes en pronkstukken van Curaçao zijn diens eeuwenoude forten. Acht stuks in totaal, waaronder het Waterfort.

Geschiedenis

In 1827 werd het Waterfort gebouwd ten zuidwesten van Fort Amsterdam. Het was de bedoeling dat het Waterfort de buitenwijken van Punda zou verdedigen tegen de aanvallen die vanaf de zee werden ingezet. Met Punda wordt overigens de oudste wijk van Willemstad bedoeld. De oorspronkelijk naam van de wijk was 'De Punt'. In het Papiaments werd dit vertaald als 'Punta'. Punta verbasterde in de loop van de tijd tot Punda.

De oorspronkelijke muren van het Waterfort werden al in 1634 gebouwd. Dat was in de tijd dat admiraal Johan van Walbeek begon met de constructie van het nabijgelegen Fort Amsterdam. Toen men namelijk Fort Amsterdam aan het bouwen was, wilde men eerst een defensief bolwerk opwerpen om de kust én het in opbouw zijnde Fort Amsterdam te kunnen beschermen tegen aanvallen vanaf de zee. In 1827 werden de oorspronkelijk muren vervangen door een imponerend langgerekte bouwwerk. Een militair bouwwerk dat bestond uit talloze torens, gewelven, stallen en medische ruimtes.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd het Waterfort weer in gebruik genomen. Op de buitenste muren van het fort werden 37-mm luchtafweergeschut machinegeweren geplaatst die werden bediend door Nederlandse soldaten.

Terug naar het overzicht forten op Curaçao.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June