Facebook Google+

Duiken

Curaçao heeft verschillende kantduikplekken waardoor je zo op het rif bent. Het leeuwendeel van de duikplekken liggen aan de westkant van het eiland. Aan deze kant van Curaçao zijn geen hoge golven en geen gevaarlijke stromingen en kun je op een veilige manier de duiksport beoefenen. Alleen de zeer ervaren en goed getrainde duikers betreden aan de oostkant van het eiland het water. Aan deze kant van Curaçao is de zee veel ruwer.

Duiken op Curaçao

Op Curaçao zijn verschillende resorts die in het bezit zijn van een duikschool zoals het Lion Dive & Beach Resort Curaçao. Naast het feit dat je op dit resort goed kunt leren duiken, heeft het resort een vijftig meter sportbad. Dit is een unieke faciliteit, geen enkel ander resort in het Caribische gebied kan haar gasten een officieel wedstrijdbad aanbieden.

Lions Dive & Beach Resort Curaçao

Meer info & boekenLions Dive & Beach Resort
Op dit mooie resort bevindt zich de duikschool Ocean Encounters. Het is een PADI-duikschool. Dit hotel heeft tevens een 50 meter zwembad en een fantastich privéstrand (Mambo Beach). Laat de duikvakantie maar beginnen!
Beoordeeld met een 9,0!
Meer info en boeken

Als je aan sportduiken denkt op de ABC-eilanden, gaat je eerste gedachte uit naar Bonaire. Dit Nederlandse duikeiland beschikt over het meest intacte koraalrif van de gehele Caribische archipel. Een rif dat onderdak biedt aan maar liefst 469 rifvissen. Geen enkel van de 1.000 andere Caribische eilanden heeft zoveel rifvissen binnen haar eilandsgrenzen rondzwemmen als Bonaire.

Naast het feit dat het koraal van Bonaire puntgaaf is en dat er heel veel vis valt te spotten, onderscheidt het eiland zich nog op een belangrijk ander punt: kantduiken! Op Bonaire hoef je niet urenlang met een bootje mee om het rif te bereiken, het koraal ligt op zwemafstand voor de kust van het eiland. Voor sportduikers is het uiteraard een groot feest om op 'divers paradise' de onderwaterwereld te verkennen.

De tweede gedachte van de duiksport op de Benedenwindse Eilanden gaat wellicht uit naar Aruba. Het is namelijk een groot misverstand dat 'one happy island' alleen voor strandliefhebbers aantrekkelijk zou zijn, ook duikers komen er ruimschoots aan hun trekken. Met name voor wrakduikers is Aruba een waar paradijs.

Op de bodem van de Arubaanse oceaan liggen namelijk tientallen fraaie scheeps- en vliegtuigwrakken. Zelfs het op één na grootste wrak van de Caribische regio heeft zijn laatste rustplaats gevonden op Aruba. Sportduikers uit heel de wereld boeken speciaal een reis naar Aruba voor diens prachtige wrakken …

Naast Bonaire en Aruba kunnen sportduikers ook met een gerust hart een ticket boeken naar Curaçao. Ook Curaçao beschikt over een fantastisch mooi rif met tientallen soorten uniek koraal en honderden soorten fraai gekleurde rifvissen.