Facebook Google+

Zwemmen

Het leeuwendeel van de mensen dat een reis naar Curaçao boekt, gaat naar het eiland voor de zon, strand en zee. Op Curaçao schijnt vrijwel iedere dag de zon. Een zon die het kwik in de thermometer naar het streepje van negenentwintig graden duwt. Erg aangenaam dus!

Strandliefhebbers zullen ook niet teleurgesteld huiswaarts keren. Op het eiland zijn namelijk tientallen prachtige stranden te vinden. Stranden waar de kids kuilen en zandkastelen kunnen bouwen, onderwijl hun ouders hun huidjes bruinen en nippen aan verkoelende drankjes!

Buureiland Aruba heeft de naam over de mooiste stranden van de Caribische archipel te beschikken, maar de stranden van Curaçao doen daar niet veel voor onder. Het andere buureiland Bonaire staat te boek als een eiland zonder mooie stranden.

Maar dat is één groot misverstand. Ga maar eens kijken op de stranden van Klein Bonaire, Sorobon Beach en Cai. Als je daar rondloopt, denk je maar één ding: zo moet het paradijs er hebben uitgezien!

Zwemmen in de zee

Als je op het strand van Curaçao loopt en je staart naar de zee, wil je maar één ding! Zo snel mogelijk in het water plonsen. Het kristalheldere water werkt namelijk betoverend op het brein van mensen. Er ontstaat een niet te onderdrukken drang om te gaan zwemmen.

Als je wilt zwemmen in de zee van Curaçao, hoef je jezelf bovendien niet in een wetsuit te hijsen. Met een gemiddelde watertemperatuur van achtentwintig graden sta je namelijk niet te bibberen en ontstaat er geen kippenvel bij het betreden van het water.

Zwemmen in de Caribische Zee van Curaçao gebeurt aan de westkant van het eiland. Aan de oostkant is het zeewater namelijk veel te ruw en wild. Aan deze kant worden de golven metershoog opgejaagd en ontstaan er gevaarlijke en verraderlijke stromingen. Aan het westen van Curaçao is er geen vuiltje aan de lucht en kun je heerlijk én veilig zwemmen in het water.

Zwemmen in de zwembaden van de accommodaties

Vrijwel ieder hotel, vakantiehuis of appartement op Curaçao beschikt over een privé-zwembad. Dit zijn vaak prachtige zwembaden ontworpen door zwembadarchitecten die alles uit de kast hebben getrokken om tot prachtige creaties te komen. Het is natuurlijk superrelaxed om verkoeling te zoeken in een zwembad op het terrein van je vakantieaccommodatie.

Echte sportievelingen boeken een vakantie in het Lion Dive & Beach Resort Curaçao. Dit prachtige resort heeft namelijk naast een gewoon zwembad, ook nog een 50 meter sportbad. Een wedstrijdbad met officiële startblokken waar maar liefst drie wedstrijdbanen in zijn te creëren.

Lions Dive & Beach Resort Curaçao
Meer info & boekenLions Dive & Beach Resort
Het Lions Dive & Beach Resort is een prachtig resort en helemaal ideaal voor de sportieve zwemmer. Dit hotel heeft namelijk het enige 50 meter zwembad van het eiland, perfect om baantjes te trekken! Er is ook een heerlijk privéstrand (Mambo Beach) met fijne strandbedjes.
Beoordeeld met een 8,8! Meer info en boeken

Het 50-meter-sportbad van Lion Dive & Beach Resort Curaçao is uniek in de Caribische regio. Geen enkel ander hotel of resort in de wijde omtrek heeft namelijk de beschikking over z’n topfaciliteit. Iedere gast van het resort mag gratis en voor niets gebruik maken van dit wedstrijdzwembad.