Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Fauna

Het feit dat er op Curaçao een droog klimaat heerst heeft ervoor gezorgd dat alleen bomen en planten met een sterk aanpassingsvermogen kunnen gedijen op het eiland.

Op Curaçao groeien dan ook veel cactussen en vetplanten die het schaarse water dat tijdens het regenseizoen voorhanden is langdurig kunnen vasthouden.

Ook de diersoorten die zich op Curaçao hebben kunnen ontwikkelen hebben zich kunnen aanpassen aan de zware leefomstandigheden die op het Benedenwindse Eiland heersen.

Flamingo Curaçao

De dieren en planten op Curaçao leven in een spectaculair landschap. Een groot deel van het eiland oogt savanneachtig. Maar in het noorden van Curaçao doemen flinke heuvels op, terwijl in het midden van het eiland – door miljoen jaren van erosie, slijtage en uitholling – een hele onderaardse wereld met een oppervlakte van 5 km2 is ontstaan.

Bambi

Op Curaçao komen 10 soorten inheemse zoogdiersoorten voor: vleermuizen (8 soorten), het Curaçaos witstaarthert en het Curaçaos konijn. Daarnaast zijn er de afgelopen eeuwen grote groepen zoogdieren op het eiland gebracht die uiteindelijk verwilderden. Geiten en katten zijn daar voorbeelden van.

Wilde geiten zijn een groot probleem voor de toekomst van de flora en fauna van het eiland. Wilde geiten zijn bepaald niet kieskeurig als het om voedselkeuze gaat. Deze dieren vreten alles op wat voor hun snuit komt.

Het verhaal van het Curaçaos witstaarthert is overigens boeiend. Nergens anders in de Caribische archipel – die meer dan 1.000 eilanden telt – komen namelijk herten voor.

Het Curaçaose witstaarthert is een solitair levend mini-hertje waarvan er nog maar 200 exemplaren in het Christoffel Park leven. Ook het Curaçaose konijn is een unieke diersoort die alleen maar op Curaçao voorkomt.

Groene leguaan

Verder kruipen er op Curaçao 20 verschillende soorten reptielen rond. Zowel hagedissen als slangen vinden op Curaçao hun natuurlijke habitat. Het meest tot de verbeelding sprekende hagedis is de groene leguaan.

Groene leguanen zijn statige dieren en kunnen enorme proporties aannemen. Groene leguanen worden op Curaçao ook wel boomkippen genoemd. Ze schijnen namelijk bijzonder smakelijk te zijn en verdwijnen dan ook veelvuldig in de stoofpan of soep.

In het luchtruim van het eiland fladderen verder 168 verschillende soorten vogels rond. Van deze 168 vogels broeden er 51 soorten ook op het eiland zelf, zijn er 71 soorten emigranten van Noord-Amerika, 19 soorten bezoekers van Zuid-Amerika en dartelen er 19 zeevogelsoorten rond.

Het koraalrif van Curaçao huisvest 358 verschillende soorten rifvissen. Hiermee laat Curaçao collega ABC-eiland Aruba ver achter zich. Op ‘one happy island’ zijn namelijk 165 verschillende rifvissen gedocumenteerd.

zeeschildpadden op Curaçao!

Bonaire daarentegen heeft 469 verschillende rifvissen binnen haar wateren. Daarmee is Bonaire overigens koploper binnen de Caribische archipel. Nergens anders binnen de Caribische regio komen meer verschillende vissoorten voor als in de wateren van ‘divers paradise’.