Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Natuurparken

De natuur van Curaçao wordt beschermd door 3 nationale parken – 1 onderwaterpark en 2 landparken. Het Christoffel Park (20 km2), Shete Boka Park (2 km2) en het Curaçao Marine Park (10,36 km2) zijn de namen van de 3 nationale parken van het middelste Benedenwindse Eiland.

Onderwaterwereld Curaçao

Op de totale eilandoppervlakte van 444 km2 is dus slechts 5 procent beschermd natuurgebied op Curaçao. Bij de 2 andere collega Benedenwindse Eilanden Aruba en Bonaire liggen deze percentages veel hoger.

Het Arikok Nationaal Park op Aruba beslaat 17 procent van het eiland. Het Washington Slagbaai National Park slokt zelfs 21 procent van de totale landoppervlakte van het Nederlandse duikeiland op.

Het Christoffel Park ligt in het noordwesten van Curaçao en bestaat uit 3 voormalige plantages. Op Curaçao waren vroeger ruim 400 plantages aanwezig. In het park zijn fraaie geologische processen van miljoenen jaren oud te bekijken zoals grillige bergen, woeste baaien en imposante blowholes.

De Christoffelberg ligt in het Christoffel Park en is de hoogste berg van Curaçao. De Christoffelberg is met een hoogte van 377 meter tevens ook het hoogste punt van het eiland.

De Christoffelberg is te beklimmen en het hoeft verder geen betoog dat je op de top wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht. Verder herbergt het park een rijke flora en fauna.