Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Vervoer op Curaçao

Curaçao is ongeveer drie keer zo groot als het Waddeneiland Texel. Het is daarom aanbevelenswaardig om tijdens het verblijf op het eiland een auto te huren om jezelf te verplaatsen om Curaçao te verkennen.

Evenals in Nederland wordt op Curaçao aan de rechterkant van de weghelft gereden waarbij de internationale verkeersregels gelden. Zowel de snelheidsbeperkingen als de afstanden worden in km/uur aangegeven. De maximale snelheid binnen de bebouwde kom bedraagt 45 km/uur. De maximale snelheid buiten de bebouwde kom bedraagt 60-80 km/uur, tenzij anders vermeld.


Sunnycars Autoverhuur

Meer info & boekenSunny Cars

Sunny Cars werd op de onafhankelijke site Trustpilot beoordeeld met een 8,3 en daarmee zijn zij nummer 1 in de categorie autoverhuur. Ook door de Nederlandse reisbureaus werden zij de afgelopen jaren met meer dan 80% van de stemmen gekozen tot Beste Autoverhuurder. Ook het programma Kassa vind Sunny Cars een aanrader! En dat is niet voor niets! De ALL-IN formulie bij Sunny Cars is wel zo prettig. Geen limiet op aantal km's, alle verzekeringen en locale belasting zijn bij de prijs inbegrepen en er zijn nog veel meer voordelen. Bij jouw vakantie hoort een auto waar je lekker mee rijdt, en dat tegen een scherpe prijs en zonder zorgen en gemakkelijk online te boeken. Meer info

EasyTerra Autoverhuur

Meer info & boekenEasyTerra Autohuur

EasyTerra Autohuur Curaçao is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. www.easyterra.nl


 

Autogordels zijn verplicht en het mobiel bellen door de bestuurder tijdens het rijden is verboden. De voorrangregels zijn hetzelfde als in Nederland, maar er is één uitzondering: gelijkwaardige T-splitsingen. Op gelijkwaardige T-splitsingen op Curaçao heeft doorgaand verkeer altijd voorrang. Let bovendien goed op waar je je auto parkeert: de Curaçaose verkeerspolitie zet namelijk ook wielklemmen op foutparkeerders.

Autorijden Curacao

Op Curaçao is het verkeer veel chaotischer dan in Nederland, bovendien moet je alert zijn op overstekende geiten, honden en katten. Zeker als het donker is moet je extra goed opletten. Overstekende dieren worden dan verblind door felle koplampen en dat te verstarren midden op de weg.

Felle regenpartijen zijn geen uitzondering op Curaçao. Hierdoor krijgen de niet-geasfalteerde wegen het zwaar te verduren. Als het begint te regenen kunnen de wegen spekglad worden. Het regenwater in combinatie met het stoflaagje op de wegen zorgen namelijk voor een gladde substantie. Opletten dus!

Mocht er onverhoopt een verkeersongeluk plaatsvinden, neem dan eerst contact op met de autoverhuurder en daarna met de Curaçao Road Service (CRS) op het telefoonnummer 199. Laat vervolgens eerst de CRS ter plaatse komen om de situatie vast te leggen, voordat je het voertuig gaat verplaatsen.

Autoverhuur

Als je op Curaçao een auto huurt ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kun je gaan en staan waar je wil. Uiteraard zijn er verschillende auto te huren. Met een terreinauto is het eiland zeer goed berijdbaar en daardoor bereikbaar. Met een normale auto zijn sommige delen van Curaçao moeilijk begaanbaar door de onverharde wegen.

Mede door de populariteit van het sportduiken wemelt het op Curaçao van de pickup-trucks. In de laadbak van een pickup-truck kunnen persluchtflessen op een veilige manier vervoerd worden.

Op Curaçao International Airport en in Willemstad zitten de vertegenwoordigers van alle internationale en lokale autoverhuurbedrijven. Een minimale leeftijd van 23 jaar oud wordt bij veel autoverhuurbedrijven geëist, waarbij je tenminste 2 jaar in het bezit moet zijn van een geldig internationaal rijbewijs.

Taxi

Een prima manier om je op Curaçao te verplaatsen is via een taxi. De taxichauffeurs kennen uiteraard goed de weg en zijn op de hoogte van de lokale gewoontes van rijden op het Caribische eiland. De taxistandplaatsen bevinden zich bij de grote hotels, bij het vliegveld, in Punda (stadsdeel van Willemstad) en Otrobanda (stadsdeel van Willemstad).

Taxi's op Curaçao hebben op het dak een bordje met de tekst 'taxi'. Op hun kentekenplaat staat bovendien 'TX'. De taxi's mogen maximaal vier personen meenemen, waarbij de prijs van de rit afhangt van de afstand én het aantal passagiers die worden meegenomen. Tussen 23.00 en 06.00 uur geldt een toeslag van 25 procent. Ook als je veel bagage mee wil nemen kunnen de taxichauffeurs een toeslag rekenen.

Het is ook aanbevelingswaardig om een taxi voor een paar uur af te huren om op die manier de mooiste plekken van het eiland te ontdekken. Bovendien rijden er naast reguliere taxi's ook bustaxi's op Curaçao rond.

Bus

Op Curaçao rijden geen treinen of trams, maar wel bussen. De busmaatschappij op Curaçao heet Autobus Bedrijf Curaçao. De bussen doorklieven het hele eiland en zijn dus een prima manier om Curaçao te ontdekken. Overigens rijdt op collega ABC-eiland Aruba sinds 2013 wel een tram door Oranjestad. Dit is de enige tram in de hele Caribische archipel.

Scooters, bromfietsen en motoren

Het is natuurlijk aantrekkelijk om het zonnige Curaçao jezelf te vervoeren met een scooter, bromfiets of moter. Je zit dan lekker buiten waardoor je optimaal kunt genieten van de aangename zon en wind. Er zijn volop mogelijkheden om deze vervoersmiddelen te huren op het eiland.

Harley Davidson liefhebbers hoeven hun passie tijdens hun verblijf op Curaçao geen seconde te missen. Deze machines zijn op verschillende plekken te huur of te koop op het eiland. Er is zelfs een Harley Davidson club op Curaçao.

Tuktuk

Op Curaçao kun je ook plaatsnemen in een tuktuk. Je zweeft dan met een je snelheid van 57 km/uur over het asfalt, terwijl je min of meer buiten zit. De tuktuk vindt zijn oorsprong in Azië. Daar zijn deze gemotoriseerde, tweewielig karretjes de belangrijkste manier van vervoer voor het grootste deel van de bevolking.

Liften

Je kunt op Curaçao ook langs de weg gaan staan met de duimpje omhoog. De kans is hoog dat je dan een lift wordt aangeboden. De bereidwilligheid hiervoor is groot onder de Curaçaoënaars.

Tankstations

Curaçao kent tientallen pompstations. Er moet eerst betaald worden voordat er getankt kan worden. Als de hoeveelheid betaalde brandstof is getankt, slaat de pomp vervolgens automatisch af. De medewerkers van de tankstations zijn altijd bereidt om een handje te helpen tijdens het tanken.

Autowasserijen

Op Curaçao hebben auto's het zwaar te verduren: de zon staat heel de dag te branden en er hangt veel zout in de atmosfeer. Bovendien zijn er veel stoffige, onverharde wegen waardoor de auto's snel vies worden.

Het is derhalve belangrijk om je auto goed te onderhouden en steeds goed te wassen. Gelukkig zijn er op Curaçao talloze autowasserijen waar de medewerkers met de hand je auto wassen en brandschoon maken.

Autorijscholen

Op Curaçao zijn er verschillende autorijscholen waar je een rijbewijs kunt halen. Maar let op: een rijbewijs dat afgegeven is op Curaçao is maar beperkt geldig in Nederland. Als je in Nederland gaat wonen kun je het rijbewijs dat je op het Caribische eiland hebt gehaald nog maximaal 185 dagen gebruiken. Na die tijd moet je een Nederlands rijbewijs hebben.