Facebook Google+

Varen

Eén van de leukste activiteiten die je op Curaçao kunt ondernemen, is om met een boot het water op te gaan. Dit kan de Caribische Zee zijn of een binnenwatertje. Vanaf het water krijg je een heel ander beeld van het middelste ABC-eiland en realiseer je pas echt hoe mooi Curaçao daadwerkelijk is!

Er zijn verschillende manieren om te gaan varen op Curaçao. Of je gaat zelf varen met een eigen of gehuurde zeilboot, óf je gaat zelf varen met een eigen of gehuurde (motor)boot, of je gaat mee varen met een glasbodemboot óf je maakt een tochtje met een cruisescheepje. Eén van de topbestemmingen om naartoe te varen is Klein Curaçao, het kleine eilandje dat op vijfentwintig kilometer afstand ten zuidoosten van Curaçao ligt.

Varen met een zeilboot

Iedere dag trekt er een hele vloot zeilboten vanaf Curaçao het water op. Dat is niet voor niets; de zeilcondities rondom het eiland zijn namelijk ideaal. De immer aanwezige passaatwinden blazen de zeilschepen met het grootste gemak vooruit! Bovendien is het lekker warm aan boord door de aangename omgevingstemperatuur. En mocht je onverhoopt in het water vallen, is dat ook geen probleem. Naast het feit dat de Caribische Zee glashelder is, is het zeewater heerlijk warm! Alsof je in een Jacuzzi ronddobbert!

Curaçao beschikt over verschillende jachthavens zoals de Seru Boca jachthaven en de Santa Barbara jachthaven. Deze twee jachthavens liggen in het Spaanse Water vlak in de buurt van het Santa Barbara Beach & Golf Resort, een geweldig resort om te vertoeven.

Santa Barbara All Inclusive Resort Curaçao
Meer info & boekenSanta Barbara All Inclusive Resort
Misschien is dit wel het mooiste 'all inclusive' Hotel van Curaçao! Dit mooie 5-sterren hotel ligt direct aan een fantastisch privé strand. De Santa Barbara jachthaven is een mooi startpunt voor mooie vaartochten.
Beoordeeld met een 8,8! Meer info en boeken

De jachthavens van Curaçao zijn gevuld met jachten, zeiljachten, catamarans, zeilboten en motorboten. Omdat Curaçao ten zuiden van het orkaangebied ligt, zijn de jachthavens van het eiland bovendien een populaire bestemming voor veel booteigenaren uit heel de Caribische archipel om gedurende het orkaanseizoen hun (zeil)schepen veilig te stallen. Zeewaardige schepen zijn namelijk peperduur.

Naast de vele jachthavens beschikt Curaçao ook over een grote cruisehaven in de hoofdstad Willemstad. Curaçao is namelijk één van de populairste Caribische cruisebestemmingen. Tijdens het cruiseseizoen meren er in de cruisehaven van het Benedenwindse Eiland talloze huizenhoge cruiseschepen aan, vol met duizenden toeristen uit alle delen van de wereld. Het is een machtig gezicht om ze kijken hoe de kapiteins deze immens grote schuitjes de haven van Willemstad binnenvaren, zonder ergens tegenaan te knallen!

Varen met een (motor)boot

Curaçao telt verschillende watersportbedrijven waar je tal van verschillende (motor)boten kunt huren. Dit varieert van razendsnelle speedboten tot langzaam voortpruttelende zeewaardige sloepen!


Varen met een glasbodemboot

Voor iedereen die niet zo veel zin heeft om te sportduiken of te snorkelen, maar wel van de onderwaterwereld van Curaçao wilt genieten, is de glasbodemboot de ideale uitkomst. Terwijl je huidje aangenaam wordt verwarmd en een fraai kleurtje krijgt, worden je ogen verwend met alle prachtige vissen die het koraal van het eiland bewonen.

Varen met een cruisebootje

Er zijn op Curaçao tal van ondernemingen die verschillende cruises aanbieden. Je stapt aan boord van een (klassiek) zeilschip of (eeuwenoude) motorboot en het feest kan beginnen. Het aantal mogelijkheden is schier oneindig zoals partycruises, moonlightcruises, sunsetcruises, duikcruises, snorkelcruises, dinercruises, brunchcruises en lunchcruises.

Varen naar Klein Curaçao

Klein Curaçao heeft ongeveer een lengte van twee kilometer en een breedte van één kilometer. Het is dus een piepklein eilandje met slechts een oppervlakte van twee vierkante kilometer. Ondanks dit kleine formaat, is de schoonheid van het koraaleilandje groots. Met name het koraalrif rondom Klein Curaçao is bijzonder mooi.

Dagelijks wordt er met heel veel schepen vanuit Groot Curaçao naar Klein Curaçao gevaren. Zo zijn er talloze ondernemingen die dagtripjes naar Klein Curaçao aanbieden. Als je eenmaal op het eilandje voet aan wal hebt gezet zijn de mogelijkheden groot. Je kunt er op het hagelwitte strand in de zon gaan liggen, je kunt er het kraakheldere water induiken en gaan ronddobberen met de daar voorkomende zeeschildpadden, je kunt er er een stukje gaan wandelen, et cetera.